Update articol:

Rusia îl convoacă pe ambasadorul polonez la Moscova după expulzarea a trei diplomaţi ruşi

Rusia Sursa foto: pixabay.com

Rusia l-a convocat vineri pe ambasadorul polonez la Moscova, Krzysztof Krajewski, ca urmare a deciziei de săptămâna trecută a Varşoviei de a expulza trei diplomaţi ruşi, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Şeful legaţiei poloneze nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul MAE rus, potrivit agenţiei RIA.

Diplomaţia rusă a informat încă de vinerea trecută într-un comunicat că urma să expulzeze cinci diplomaţi polonezi din Rusia.

Guvernul polonez a anunţat joia trecută expulzarea a trei diplomaţi ruşi, pe care i-a declarat “personae non gratae” şi şi-a exprimat solidaritatea cu sancţiunile impuse de SUA împotriva Rusiei.

Washington a transmis tot în acea zi că a sancţionat Rusia pentru presupusa implicare în alegerile prezidenţiale din 2020 şi pentru prezumtivul său rol în atacul cibernetic de proporţii asupra platformei Orion a companiei SolarWinds, şi că a impus alte penalităţi ca urmare a acţiunilor ruse în Ucraina şi Afganistan.

Între alte măsuri, administraţia preşedintelui democrat Joe Biden a decis să expulzeze din SUA zece membri ai misiunii diplomatice ruse din Washington, printre care s-au numărat şi reprezentanţi ai serviciilor de informaţii.

În replică, Rusia a expulzat acelaşi număr de diplomaţi, a impus sancţiuni pentru un presupus amestec al SUA în chestiuni interne şi a întocmit o listă neagră cu înalţi funcţionari americani.

BVBStiri BVB

AAGES S.A. (AAG) (05/05/2021)

Alocare actiuni cu titlu gratuit pentru angajatii AAGES

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (05/05/2021)

Raportare detineri peste pragul de 5% din totalul drepturilor de vot

ALRO S.A. (ALR) (05/05/2021)

Notificare depasire prag de 5 %

ELECTROARGES SA (ELGS) (05/05/2021)

Numire Vicepresedinte Consiliu de Administratie - versiune limba Engleza

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (05/05/2021)

Intalnire investitori si analisti in 07 mai 2021