Update articol:

Rusia şi-a majorat de zece ori producţia de anumite echipamente militare

Rusia Moscova Sursa foto: pixabay.com

Rusia a reuşit să majoreze, de zece ori, producţia anumitor echipamente militare pentru a-şi aproviziona armata din Ucraina, crescând în mod semnificativ producţia de rachete, drone, vehicule de luptă şi artilerie, a anunţat marţi cel mai mare producător de armament din Rusia, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat majorarea producţiei de armament pentru a asigura că Moscova îşi îndeplineşte obiectivele în ceea ce numeşte “operaţiunea militară specială” din Ucraina, în pofida faptului că Occidentul furnizează Kievului armament în valoare de miliarde de dolari şi a impus sancţiuni fără precedent economiei ruseşti.

Bekhan Ozdoev, director industrial la Rostec, holdingul de stat care controlează cea mai mare parte din industria de apărare din Rusia, a declarat că volumul producţiei pentru diferite tipuri de arme a crescut de două până la zece ori. Şi, pentru anumite echipamente, producţia de fost majorată de “zeci de ori”, a spus Ozdoev. “Mergem înainte la viteză maximă”, a spus Ozdoev, fără a oferi detalii cu privire la volumul total de armament produs.

Potrivit lui Ozdoev a fost înregistrată o creştere semnificativă a producţiei de tancuri, vehicule blindate, lansatoare de rachete, artilerie, rachete cu rază scurtă Iskander, sisteme de rachete sol-aer de raza medie Pantsir şi rachete hipersonice Kinzhal.

Rostec – principala corporaţie rusă din industria de apărare şi de producţie industrială controlată de stat – grupează peste 800 de companii, majoritatea din industria militară, în care lucrează aproape 600.000 de persoane. Rostec, holding vizat de sancţiunile occidentale, este condus de Sergei Chemezov, un apropiat al lui Putin.

Trezoreria SUA califică Rostec drept “piatra de temelie a sectorului apărării din Rusia”.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023