Update articol:

Sabin Sărmaş: Legea Interoperabilităţii a fost adoptată astăzi de Camera Deputaţilor

Sabin Sărmaș Sabin Sărmaș, Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor, Camera Deputaților

Legea Interoperabilităţii a fost adoptată astăzi de Camera Deputaţilor, a anunţat preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, domnul deputat Ioan Sabin Sărmaş (Grupul parlamentar al PNL). 

Potrivit acestuia, adoptarea acestui act normativ reprezintă un pas important şi esenţial pentru digitalizarea administraţiei publice şi a României. Odată cu implementarea platformei naţionale de interoperabilitate, cetăţenii vor asista la o adevărată revoluţie a modului în care sunt livrate serviciile publice. Legea Interoperabilităţii reprezintă şi un important obiectiv PNRR atins.

Legea interoperabilităţii nu va mai permite niciunei instituţii din România să ceară unui cetăţean să îi aducă o informaţie pe format fizic sau electronic, astfel că românii nu vor mai fi “poştaşi” de la momentul implementării platformei, ne-a declarat Sabin Sărmaş, la Forumul România Digitală.

Sabin Sărmaş a scris pe Linkedin:  “De astăzi vom asista la o adevărată revoluție, la o reformă a modului în care cetățeanul interacționează cu statul.

Legea Interoperabilității a fost adoptată astăzi în Plen, după ce a fost votată de 274 din cei 278 colegi deputați prezenți, și urmează să fie transmisă spre promulgare. S-a muncit mult la acest proiect: au fost luni întregi, zeci de întâlniri, ședințe și dezbateri, pentru ca toți românii să se poată bucura de dreptul la servicii publice eficiente.

A meritat fiecare efort. Le mulțumesc colegilor parlamentari și tuturor celor din grupul Law and Technology Law care au pus umărul în procesul de elaborare a legii.

Adoptarea Legii Interoperabilității nu este doar un obiectiv PNRR atins. Ea marchează intrarea într-o nouă eră, una în care rolul hârtiei va fi preluat de sisteme informatice și dosarul cu șină va fi de domeniul trecutului.

Nici măcar glume nu se vor mai putea face pe tema statului la cozi interminabile, a alergatului între instituții sau a copiilor la copii. N-o să ne mai punem problema dacă avem toate actele sau “toate, toate actele” atunci când vom solicita eliberarea unui act de identitate sau când vom vrea să înmatriculăm mașina, de exemplu”.

 

Sabin Sărmaş: Românii nu vor mai fi “poştaşii” instituţiilor publice după implementarea Legii interoperabilităţii

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%