Update articol:

Șahistul Garry Kasparov: “Nu știu ce face președintele Putin, știu de dictatorul rus; Sper ca într-o zi să fie adus în fața justiției pentru cele comise”

Garry Kasparov, Superbet Chess 2021, Grand Chess Tour, Romania Garry Kasparov

Șahistul Garry Kasparov a spus, vineri, că liderul de la Kremlin Vladimir Putin este un dictator și că spera să fie tras la răspundere pentru tot ce a făcut.

„Nu știu ce face președintele Putin, știu de dictatorul rus. Dacă îi spui președinte, îi dai mai multă credibilitate în sistemul politic fals folosit în Rusia. Sper ca într-o zi să fie adus în fața justiției pentru cele comise, infracțiuni și altele. Sunt sigur că atunci când se va prăbuși regimul, și dictatorul se prăbușește. Nu o să-l ajute nimeni. Cei care au curajul să protesteze în Rusia merită sprijinul și respectul nostru”, a spus Garry Kasparov, într-o conferință de presă susținută la București, cu ocazia Superbet Chess Classic Romania 2021.

Kasparov a vorbit si despre summitul care va urma, între Biden și Putin, transmițand un mesaj președintelui american: „Domnule Biden, acţionaţi așa cum trebuie ca să daţi dovadă de hotărâre a lumii libere şi nu faceţi pe plac dictatorilor. Sunt îngrijorat de summitul care urmează, pentru că este clar că e o presiune pe credibilitate asupra dictatorului rus. America se gândeşte încă cum să acţioneze. Nu s-a schimbat nimic”.

El s-a referit și la situația din Belarus si la conducatorul aliat al lui Putin, Aleksandr Lukașenko: „Zilele dictaturii din Belarus sunt numărate. Și indiferent ce face Putin, că trimite oameni sau bani, doar prelungește agonia până când Belarus va fi liber”.

Garry Kasparov a deschis, vineri, alături de preşedintele Senatului, Anca Dragu, turneul Superbet Chess Classic Romania 2021, din cadrul Grand Chess Tour. Garry Kasparov şi Anca Dragu au efectuat prima mutare simbolică a competiţiei de la Bucureşti la care vor participa 10 dintre cei mai buni jucători de şah ai momentului, dar şi românii Constantin Lupulescu şi Bogdan Deac.

Garry Kasparov, Anca Dragu, Grand Chess Tour, Superbet
Șahistul Garry Kasparov și Anca Dragu, Preşedintele Senatului, au efectuat prima mutare simbolică a turneului Superbet Chess Classic Romania 2021

Competiţia Superbet Chess Classic Romania 2021, dotată cu premii de 325.000 de dolari, se va desfăşura între 4 şi 14 iunie la Hotel Sheraton din Capitală, fără accesul publicului.

Garry Kasparov crede că viitorul șahului este legat de tehnologiile online: „Nu mă interesează dacă şahul va fi sau nu un sport olimpic la un moment dat. Nu cred că este un subiect care contează. Jocul are popularitatea lui, iar viitorul lui este legat de tehnologiile online. Aşa că avem un avantaj în faţa oricărui alt sport olimpic, pentru că putem juca şah online, putem preda şah online, putem învăţa şi discuta online despre şah. Iar cea mai bună modalitate de a promova şahul este organizarea unor evenimente ca acesta de la Bucureşti. De ce am juca şah într-un colţ la Jocurile Olimpice de iarnă sau de vară, între bob şi curling, pentru că alfabetic şahul acolo este (n.r. – în engleză chess)?”, a arătat el.

Garry Kasparov este deţinătorul recordului absolut de 255 de luni în fruntea clasamentului mondial.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%

MECANICA FINA SA (MECE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014