Update articol:

Sam Bankman-Fried a plătit peste 40 de milioane de dolari pentru a mitui cel puțin un oficial din China, susține DOJ într-un nou rechizitoriu

Sam Bankman-Fried Sam Bankman-Fried
  • Sam Bankman-Fried, cofondatorul FTX, a plătit mită de zeci de milioane de dolari cel puțin unui oficial guvernamental chinez, susțin procurorii federali într-un nou rechizitoriu.

  • Potrivit rechizitoriului, conturile aparținând fondului speculativ al lui Bankman-Fried, Alameda Research, au fost ținta unui ordin de înghețare din partea poliției chineze „în sau în jurul” lunii noiembrie 2021.

  • De asemenea, rechizitoriul susține că Bankman-Fried și alții „au direcționat și au provocat transferul” a cel puțin 40 de milioane de dolari în criptomonede „destinate în beneficiul unuia sau mai multor oficiali guvernamentali chinezi pentru a-i influența și a-i determina” să deblocheze unele dintre conturi.

Cofondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a plătit mită în valoare de zeci de milioane de dolari cel puțin unui oficial din guvernul chinez, au susținut marți procurorii federali într-un nou rechizitoriu, potrivit CNBC.

Potrivit rechizitoriului, conturile aparținând fondului speculativ al lui Bankman-Fried, Alameda Research, au fost ținta unui ordin de înghețare din partea poliției chineze „în sau în preajma” lunii noiembrie 2021.

Rechizitoriul mai susține că Bankman-Fried și alții „au direcționat și au provocat transferul” a cel puțin 40 de milioane de dolari în criptomonede „destinate în beneficiul unuia sau mai multor oficiali guvernamentali chinezi pentru a-i influența și a-i determina” să deblocheze unele dintre aceste conturi.

Bankman-Fried și asociații săi au încercat „numeroase metode” de a debloca conturile, care conțineau criptomonede în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari, susțin procurorii. În cele din urmă, după ce atât eforturile legale, cât și cele personale au eșuat, Bankman-Fried a fost de acord și a ordonat o mită de mai multe milioane de dolari pentru a debloca conturile înghețate, au susținut procurorii.

Fondul speculativ al lui Bankman-Fried a folosit activele neînghețate pentru a continua să finanțeze tranzacțiile generatoare de pierderi ale Alameda, continuând ceea ce guvernul spune că a fost o fraudă asupra clienților și investitorilor pentru încă un an. FTX și Alameda au colapsat în noiembrie 2022, după ce preocupările legate de bilanțul lor s-au transformat într-un faliment. Bankman-Fried se confruntă acum cu un rechizitoriu federal și acuzații civile atât din partea Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse și a Comisiei de tranzacționare futures a mărfurilor.

 

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (07/06/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (07/06/2023)

Incasare suma din diminuare capital social Recyplat Limited

AAGES S.A. (AAG) (07/06/2023)

Hotarari CA din 07.06.2023

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/06/2023)

Completare ordine de zi AGA E si AGA O 03/04.07.2023