Update articol:

Samsung – plan de investiţii de 161 miliarde de dolari, pentru trei ani

Compania coreeană Samsung intenționează să investească 180 de miliarde de woni (161 miliarde dolari) pentru a-și mări capacitatea de a produce cipuri de memorie și alte produse vitale pentru creșterea viitoare, a informat recent compania.
Banii vor merge în cercetare, în domeniul inteligenței artificiale, al rețelelor wireless de generația a cincea, al produselor bio-farmaceutice, al afișajelor, al semiconductorilor și al altor programe cheie în următorii trei ani, potrivit Samsung Electronics Co. Aproape trei sferturi din această investiție va fi făcută acasă, a afirmat Samsung în declarație.

Samsung a făcut anunțul zilele după ce șeful de facto, Jay Y. Lee, s-a întâlnit cu ministrul de finanțe Kim Dong-yeon, la o fabrică de cipuri din sudul capitalei Seul. Compania a înregistrat un profit record, anul trecut.

“Samsung este plin de bani acum”, a spus Kwon Sung-ryul, analist la DB Financial Investment din Seul, adăugând: “Există și o parte politică în acest anunţ, deoarece guvernul cere crearea de locuri de muncă și investiţii în ţară”.
Samsung a anunțat că poate angaja încă 40.000 de persoane, în timp ce investiția în sine ar putea contribui la crearea a 700.000 de noi locuri de muncă în țară.

Samsung are reputația de a face investiții chiar și atunci când concurenții se angajează să le încetinească, o strategie care a ajutat-o să devină cel mai mare producător de cipuri din lume, după ce a supraviețuit unor crize succesive.

În acest an, Samsung a terminat construirea celei mai mari fabrici de smartphone-uri din lume, în India, chiar în condițiile în care cota sa de piață din China se micșorează.

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020