Update articol:

Săptămână decisivă pentru privatizarea Oltchim

Omul de afaceri Ştefan Vuza trebuie să plătească, zilele acestea, circa 100 de milioane de euro pentru privatizarea Oltchim, pe lângă banii din garanţie de circa 50 de milioane de euro, la care se adaugă încă 40-50 milioane de euro pentru capital de lucru, potrivit surselor noastre.
Se pare că Ştefan Vuza l-ar fi angajat pe Ion Sturza, fostul premier al Republicii Moldova, şi Ilinca von Derenthall, să-i găsească finanţare, inclusiv de la bănci de top din Marea Britanie.
Sursele ne-au spus: “Să sperăm că Ştefan Vuza va avea banii pentru Oltchim sau măcar o promisiune de finanţare care ar amâna plata banilor cu 30 de zile. Altfel se va executa garanţia, ceea ce ar aduce probleme pentru Chimcomplex Borzeşti”.

Conducerea Chimcomplex a anunţat, în mai multe rânduri, că pentru finanţarea achiziţiei Oltchim  lucrează o echipă de specialişti condusă de Ștefan Vuza, fiind atrase în proiect bănci şi fonduri de investiţii.

La finalul anului trecut, Chimcomplex Borzeşti a anunţat că va plăti 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA, pentru grosul activelor Oltchim. ”În contractul de vânzare de active, încheiat între Oltchim şi Chimcomplex Borzeşti, cu privire la pachetele 1-5 şi parţial, pachetul 7, preţul tranzacţiei reprezintă echivalentul în lei al sumei de 127 milioane euro, respectiv 582.345.800 lei, la care se adaugă TVA-ul aplicabil, acoperind activele transferate, în cadrul contractual aplicabil”, potrivit unui comunicat al companiei transmis BVB. Pachetele dorite de Chimcomplex au fost: Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Polioli, Servicii pe Teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC.
Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (15/01/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMCARBON SA (ROCE) (15/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014