Update articol:

SAS – investiții de un miliard de dolari în dezvoltarea soluțiilor de Inteligență Artificială (IA)

Compania dorește să dezvolte tehnologii și soluții IA avansate, precum și un program tip accelerator prin care va oferi sprijin în implementarea soluțiilor IA

Compania SAS va investi în următorii trei ani un miliard de dolari în Inteligența Artificială, sprijinind inovația în dezvoltarea de softuri, educarea, crearea unor pachete de servicii profesionale și multe altele.

Jim Goodnight, CEO SAS, spune: “Capacitățile inovatoare ale SAS în domeniul Inteligenței Artificiale sprijină deja companiile în depistarea fraudelor, lupta cu boli fatale, gestionarea riscurilor și oferirea unor servicii personalizate optime pentru clienți sau cetățeni, plus multe altele”.

Investiția de un miliard de dolari pentru dezvoltarea de soluții IA țintește trei mari domenii: inovare în cercetare (R&D); educație, respectiv inițiative pentru nevoile și sprijinul clienților în a înțelege și profita mai mult de avansul IA; și servicii profesionale pentru optimizarea câștigurilor companiilor în proiecte de IA.

Inovație în cercetare

Prin departamentul de cercetare (R&D) SAS va investi în inovare în toate aspectele Inteligenței Artificiale, punând accent pe facilitarea utilizării acestor soluții de persoane cu abilități diverse – de la experți în afaceri până la analiști de date. SAS are deja incluse în platforma sa soluții IA pentru administrarea datelor, analiza datelor despre clienți, siguranța și depistarea fraudelor, administrarea riscurilor precum și aplicații pentru diverse industrii cum sunt serviciile financiare, sănătate, producție sau comerț.

SAS va continua să colaboreze cu firme  precum Accenture, Cisco, Deloitte, Intel sau NVIDIA. 

SciSports, un start-up olandez inovator, folosește soluții computer vision de la SAS pentru analiza datelor din timpul meciurilor de fotbal. Tehnologia IA de la SAS rulează pe NVIDIA GPUs și oferă informații relevante în timpul meciurilor pentru antrenori și echipele de conducere. Colectând și analizând date, cluburile de fotbal pot aduce un plus în acest „joc frumos”, schimbând strategii în timpul unei partide, recrutând jucători sau îmbunătățind experiența suporterilor în timpul partidelor.

„Motivul pentru care SAS este de cinci ani în fruntea companiilor care câștigă din analiza avansată a datelor este că soluțiile oferite au la bază instrumente de machine learning și o cunoaștere profundă a domeniului analizei datelor. Acesta este ADN-ul SAS”, declară Dave Schubmehl, director de cercetare în domeniul IA la IDC (International Data Corporation). „Cunoștințele și tehnologiile SAS combinate cu dorința continuă a companiei de a inova în domenii precum computer vison, NLP sau deep learning vor facilita adoptarea soluțiilor IA în mai multe industrii. Acesta va fi un ajutor pentru companiile interesate de IA, indiferent dacă fac primii pași în acest domeniu sau au o experiență mai vastă”.

Educarea clienților și inițiative de dezvoltare

Educarea clienților și inițiativele de dezvoltare precum acceleratorul SAS în IA vizează sprijinirea organizațiilor și profesioniștilor pentru adoptarea de soluții IA, indiferent de nivelul acestora. SAS va oferi:

• Un program de pregătire personalizat care ajută organizațiile să-și îmbunătățească abilitățile în domeniul IA. Acesta include programe e-learning precum Academia SAS pentru Analiza de Date sau programe de pregătire individuală în tehnologiile IA, exemple de bune practici din domeniu, etc.
• Programe de certificare care ajută specialiștii în analiza de date să obțină acreditări valoroase precum Certificarea SAS pentru profesioniștii în IA și Machine Learning. Aceste certificări oferă un avantaj acestor profesioniști în piața muncii, în momentul în care companiile caută talentul potrivit în IA.
• Centrul de Excelență în analiza datelor SAS, un grup de experți avansați și profesori în domeniile IA, machine learning, NLP, computer vision, optimizări, simulare și alte capacități legate de analiza datelor. Acești experți SAS oferă clienților sprijinul necesar în implementarea IA – de la aplicații renumite până la inovații unice.

Investiția vizează și resursele și talentele companiei. SAS își va mări expertiza în IA prin serviciile profesionale la care are acces, centre de excelență, educație și cercetare.

IA și analiza datelor în acțiune

Ultima construcție din proiectul de campus inteligent SAS, cea mai nouă clădire a sediului SAS, un turn cu o suprafață totală de circa 39.000 de metri pătrați care găzduiește Global Education Center utilizează inovații IA și machine learning pentru a conecta performanța cu rezultatele de afaceri. Noua clădire dispune de mii de senzori IoT montați pe instalațiile de climatizare și sistemele de aerisire pentru a monitoriza consumul de apă și energie. Prin intermediul unei rețele neurale care folosește SAS Event Stream Processing, echipele administrative SAS urmăresc în timp real informațiile colectate de senzori și performanțele acestor sisteme pentru îmbunătățirea estimărilor privind perioadele de mentenanță necesare (sistemul identifică posibile probleme ale echipamentelor înainte ca acestea să apară) și optimizarea consumului de apă și energie. Pentru a sublinia și mai mult angajamentul SAS în materie de sustenabilitate, aproape jumătate din necesarul de energie al clădirii provine de la o instalație de panouri fotovoltaice SAS.

Printre numeroasele companii care folosesc soluțiile SAS în domeniul IA și machine learning se numără:
• Connexions Loyalty – lucrează cu mărci de top în realizarea de programe de loializare a clienților, deservind peste 200 de milioane de persoane global. Compania se bazează pe instrumente de personalizare oferite de sistemele IA de la SAS pentru a crește nivelul de loializare a clienților.
• Daiwa Securities – a creat un sistem de recomandări pe baza unei soluții IA de la SAS pentru echipele de vânzări. Sistemul analizează fiecare client și previzionează schimbări, recomandând produse adecvate sau mesaje potrivite pentru abordarea clienților pentru a reduce rata clienților care aleg alte soluții.
• Volvo and Mack Trucks – folosesc soluții IA de la SAS pentru analiza datele colectate de camioanele mari oferind companiei estimări importante privind mentenanța acestora și ajutând flotele să distribuie mărfuri la timp.

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera