Update articol:

Scăderi puternice pe piaţa acţiunilor din SUA:  Indicele Dow scade cu peste 900 de puncte, iar Nasdaq-ul – cu 4% 

Acțiunile americane au scăzut puternic vineri, Nasdaq Composite înregistrând  cea mai proastă lună din 2008, iar Amazon a devenit cea mai recentă victimă a vânzării de acţiuni din sectorul tehnologiei din aprilie, scrie CNBC.

Nasdaq Composite, indicele companiilor din sectorul tehnologiei, a scăzut cu aproape 4,2%, până la 12.334,64, împovărat de scăderea după anunţarea rezultatelor Amazon. S&P 500 s-a diminuat cu 3,6%, la 4.131,93. Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 939,18 puncte, sau aproape de 2,8%, până la 32.977,21.

Nasdaq a terminat la un nou minim pentru 2022, iar S&P 500 a făcut-o la fel, principalul indice de referință al acțiunilor depășind minimul anterior din martie.

Potrivit CNBC, acțiunile au încheiat o lună tristă, deoarece investitorii s-au confruntat cu o serie de factori negativi, din cauza înăspririi politicii monetare a Rezervei Federale, a ratelor de dobândă în creștere, a inflației persistente, a creșterii cazurilor de Covid în China și a războiului în curs din Ucraina.

„Piețele încearcă să înglobeze o mulțime de curenti încrucișați”, a spus Yung-Yu Ma de la BMO Wealth Management. „Odată cu creșterea ratelor Fed și a tuturor incertitudinilor cu care se confruntă economia globală, este greu să fii entuziasmat să plătești multiplii care predomină în prezent în multe locuri de pe piață.”

Acțiunile Amazon scad cu circa 14%, fiind cea mai proastă zi din 2006

 

 

Nasdaq a scăzut cu aproximativ 13,3% în aprilie, cea mai proastă performanță lunară din octombrie 2008 în vârful crizei financiare. S&P 500 a pierdut 8,8%, cea mai proastă lună din martie 2020, la debutul pandemiei de Covid. Dow-ul a scăzut cu 4,9% în această lună.

Acțiunile tehnologice au fost epicentrul vânzării din aprilie, deoarece ratele ridicate ale dobânzilor au afectat evaluările, iar problemele lanțului de aprovizionare cauzate de Covid și războiul din Ucraina perturbă afacerile.

Amazon a scăzut vineri cu aproximativ 14% – cea mai mare scădere din 2006 – după ce gigantul comerțului electronic a raportat o pierdere surprinzătoare și a emis o orientare slabă privind veniturile pentru al doilea trimestru.

„Performanța actuală a pieței amenință să facă o tranziție de la o „corecție” lungă și dureroasă la ceva mai tulburător”, a scris președintele Marketfield Asset Management, Michael Shaoul.

„Martie 2020, de exemplu, a înregistrat scăderi foarte puternice, dar recuperări la fel de rapide. Episodul actual pare mult mai probabil să impună pierderi de lungă durată investitorilor”, a adăugat Shaoul.

Acțiunile Apple au scăzut cu aproximativ 3,7% după ce conducerea a declarat că constrângerile lanțului de aprovizionare ar putea influenţa veniturile fiscale din trimestrul trei. Intel a scăzut cu 6,9% după ce compania a emis un ghid slab pentru al doilea trimestru fiscal.

Aproximativ 80% dintre companiile S&P 500 au depășit așteptările trimestriale privind câștigurile, aproximativ jumătate dintre membrii indicelui au raportat rezultate până acum, potrivit FactSet.

„În ciuda a ceea ce considerăm până acum o perioadă solidă de câștiguri generale, rezultatele pozitive par să fie umbrite de unele dintre preocupările mai ample legate de inflație și de Fed”, a spus Brian Belski de la BMO într-o notă pentru clienți.

Vineri, indicatorul favorit de inflație al Fed, indicele de bază al prețurilor pentru cheltuielile de consum personal, a crescut cu 5,2% în martie, în condițiile în care salariile angajaților au scăzut și mai mult.

Săptămâna viitoare, investitorii așteaptă reuniunea de politică a Fed, raportul privind locurile de muncă din aprilie și o serie de câștiguri corporative de la Pfizer, Starbucks, Uber și altele.

S&P 500 a scăzut cu 13,3% în 2022. Nasdaq a scăzut cu aproximativ 21,2%, iar Dow-ul este cu aproape 9,3% mai scăzut în acest an.

 

 

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative

CEMACON SA (CEON) (30/09/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 27.09.2022