Update articol:

Scandal în coaliţie – Rareş Bogdan cere demisia conducerii ANRE; deputatul PSD Radu Popa îl propune şef la ANRE pe Rareş Bogdan

Foto Facebook Foto Facebook

Scandalul facturilor la energie creează disensiuni în coaliţia de guvernare.

După ce europarlamentarul Rareş Bogdan a cerut demisia actualei conduceri ANRE, deputatul PSD Radu Popa a scris pe Facebook: “Am citit cu mare emoție declarațiile lui Rareș Bogdan de ieri când ne spunea care e termenul de garanție al actualei Coaliții și chiar cele mai recente, cele de aseară, când cerea demisia conducerii ANRE. Sprinten, micuțul!

Înțeleg ca știe multe, inclusiv cine e vinovat de creșterea prețurilor la energie, respectiv conducerea ANRE. Desigur, Dumitru Chiriță trebuia să termine centrala de la Iernut și poate Zoltan Nagy sau altcineva din conducerea ANRE să extragă gaze din onshore ca să scadă presiunea pe preț. Sau ne uităm unde nu trebuie?…

Însă, având în vedere că domnia sa se pricepe și la politică și la energie, eu propun conducerii PNL ca dl. Rareș Bogdan să fie numit șeful ANRE și, astfel, vom fi cu toții liniștiti că dânsul va soluționa rapid criza energetică din România și va liniști apele politicii.

Dar dacă propunerea mea nu va găsi ecou la PNL, atunci măcar să’i spună cineva că el nu mai e moderator tv și că opiniile lui din prime-time ar trebui să fie, de multicel, fundamentate pe analize consistente făcute, eventual, de profesioniști-îmi cer scuze că am adus această noțiune în discuție”.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat la Interviurile Digi24.ro că actuala conducere a Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie ar trebui demisă.

Prim-vicepreședintele PNL a mai spus că nu trebuie să ceară nimănui să demită conducerea ANRE, pentru că este o decizie politică: „Nu trebuie să îi cer lui Marcel Cioalcu. Dacă  luăm hotărârea demiterii, o luăm noi pentru că Coaliția are 70%. Discutăm o chestiune, dacă o conducere se dovedește ineficientă o demiți pur și simplu. Dacă oamenii sunt inadecvați sau nepregătiți, atunci iei hotărârea. (…) Dacă vrem să modificăm numele ANRE de la o zi la alta, în Parlament, din ANRE în MĂGARI putem să o facem fără nicio problemă, că suntem o forță politică. Pot să zic Cașcaval, sau CAL, putem să facem această acțiune. Domnii care conduc anumite instituții în România se cred veșnici și la un moment se confundă cu instituțiile respective și se închipuie că sunt ei proprietarii instituțiilor, că sunt un fel de Bill Gates, neînțelegând că acele instituții pe care le conduc aparțin statului și nu le aparțin lor. Dar asta nu e doar la ANRE”.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Unicredit Bank 2022 (UCB22) (27/06/2022)

Plata cupon nr. 10 si rambursare principal

AAGES S.A. (AAG) (27/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20-24.06.2022

MedLife S.A. (M) (27/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20-24 iunie 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (27/06/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 20-24.06.2022