Update articol:

Scandal în Pro România – Victor Ponta, trădat de colegi la votul pentru guvernul Orban

Mai mulţi lideri Pro România au anunţat în această dimineaţă că votează Guvernul Orban, deşi Victor Ponta a ameninţat cu excluderea pe parlamentarii care votează guvernul liberal.

Doi prim-vicepreședinți Pro România, deputații Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, se numără printre parlamentarii care vor vota, luni, învestirea guvernului Ludovic Orban, au zis surse din Pro România pentru STIRIPESURSE.RO. 

Prim-vicepreședintele Pro România, Daniel Constantin, a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că există un curent în partid și se încearcă schimbarea poziției lui Victor Ponta, în așa fel încât parlamentarii Pro România să poată vota guvernul Orban fără a fi excluși din partid.

Şi deputatul Mircea Banias, liderul Pro România Constanța, a declarat  că este „solidar” cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, colegii săi deputați care votează guvernul Ludovic Orban, dar că nu a luat încă o decizie finală dacă o să voteze și el sau nu. Deputații Eugen Durbacă și Mihai Niță de la Pro România spun că așteaptă ședința de dinaintea votului.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, îi reproşează europarlamentarului Mihai Tudose că “a descoperit grija faţă de guvernare”, după ce acesta din urmă a adresat un apel către colegii săi de partid, dar şi din alte formaţiuni politice parlamentare, să voteze Cabinetul Orban.

“Dacă vă puneaţi întrebarea cine este ‘negociatorul’ cu PNL – tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda în timpul săptămânii să plece înapoi la PSD şi cu Ludovic Orban în weekend să votăm cu PNL! Cel pentru care am muncit toţi să ajungă la Parlamentul European şi care ne-a minţit în faţă pe toţi că nu merge, doar candidează să ajute lista! Cel pentru care am cedat mandatul meu câştigat pe lista Pro România! E bine că măcar separăm apele, dar este greşeala mea că am lăsat de la mine să treacă toate trădările şi ticăloşiile la adresa noastră! Mergem mai departe – mai puţini dar fără vânzători! Mihai Tudose a descoperit acum grija faţă de guvernare – tocmai el care a fugit de la Guvern de frica lui Dragnea şi l-a lăsat pe premierul Japoniei singur prin Bucureşti! Şi tocmai el care a zis că rămâne alături de noi să lupte în Parlamentul României şi a plecat imediat la Bruxelles pentru cinci ani cu voturile noastre”, a scris Ponta, luni, pe Facebook.

El a reiterat că nu va vota pentru Guvernul Orban.

“Este corect să nu votăm un guvern nelegitim, neprofesionist, instaurat cu metodele folosite de Traian Băsescu în decembrie 2009 şi care va genera un dezastru în 2020 exact cum a fost în 2010! Nu am votat Guvernul Cioloş şi mi-am asumat toate riscurile – aşa voi face şi acum! Pro România trebuie să fie un proiect politic pe termen lung, cu adevărat modern şi social democrat, nu voi lăsa ca această construcţie să fie folosită ca un vehicul de adus la putere PNL şi Ludovic Orban! Chiar dacă acum Pro România este sub un atac total, vom rezista şi vom fi mai buni şi mai puternici”, a adăugat el.

Europarlamentarul Mihai Tudose susține că el nu a negociat cu nimeni pentru susținerea guvernului Orban, doar și-a exprimat opinia în public că România are nevoie de un Guvern stabil. Tudose îi transmite lui Victor Ponta că el s-a înscris într-un partid și nu poate fi incriminat ”delictul de opinie” pentru că Pro România nu este ”un trib unde șeful emite edicte”.

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda îi transmite lui Victor Ponta, după ce acesta l-a acuzat că a negociat revenirea lui Mihai Tudose în PSD, că lumea urăşte trădătorii ca el şi oricât ar încerca acum să facă pe domnişorul de pension, nu mai păcăleşte pe nimeni. ”Observ că Victor Ponta îmi amestecă numele în tot felul de negocieri cu care nu am nicio treabă de altfel. Vreau să-i transmit doar că suntem în această situaţie, de a pierde guvernarea, strict din cauza trădării lui şi a negocierilor pe care le făcea, pe la Neptun, fie cu PNL pentru preşedinţia Camerei sau pentru comisarul european, fie cu PSD pentru locuri în guvern. Lumea urăşte trădătorii ca tine, Victor, şi oricât ai încerca acum să faci pe domnişorul de pension, nu mai păcăleşti pe nimeni! Ai căzut între scaune după ce ai încercat să fii jolly joker-ul politic şi nu ţi-a ieşit. PSD-istii, care au făcut campanie cu poză ta pe piept şi care ţi-au oferit toate funcţiile politice posibile, nu mai vor nici măcar să audă de ţine. Dacă nu crezi, deschide frigiderul… ”,a scris Manda pe Facebook.