Update articol:
Amundi Asset Management:

“Scenariul cel mai probabil pentru piața de capital pentru 2019 – o volatilitate în creștere”

Florin Dolea, CEO al Amundi Asset Management Romania

Piețele financiare trec printr-o schimbare a sentimentului general cauzată în principal de procesul de normalizare a politicilor monetare naționale, riscurile au crescut și volatilitatea s-a amplificat, în special în segmentul acțiunilor și al valutelor, potrivit Amundi Asset Management.

Cu toate acestea, conform administratorului de active, perspectivele globale de creștere rămân solide: unele economii dezvoltate vor atinge o creștere mai mare decât cea din anii precedenți. Vârful ritmului de creștere global a fost probabil depășit, dar este posibil ca în viitor să asistăm la un mediu de creștere internațional cu mai multe viteze, mai arată sursa citată.

Experții Amundi estimează că scenariul cel mai probabil pentru piața de capital pentru anul 2019 aduce o volatilitate în creștere: “Diferiți factori pot influența tendințele generale ale pieței, de la factori macroeconomici la riscuri geopolitice. Pentru perioada în care ne aflăm, o influență mare o au măsurile adoptate de băncile centrale din fiecare regiune în ceea ce privește “normalizarea” politicilor monetare, în ce măsură economia va confirma așteptările crescânde ale piețelor, cum vor evolua tendințele inflaționiste, in funcție de evoluția războiului comercial sau dacă tensiunile geopolitice curente se vor amplifica”.

„Portofoliile conservatoare, de tip «randament absolut» administrate de centrul de expertiză multi-asset al Amundi sunt gestionate în mod activ și sunt bine diversificate în diferite strategii de investiții pentru a capta setul de oportunități pe care instrumentele financiare le oferă investitorilor pe parcursul unui orizont de investiții rezonabil”, a declarat Nuria Trio, Head of Business Development and Investment Specialists, Multi-Asset Investments – Amundi Milan.

În ceea ce privește piețele de acțiuni internaționale, marcate de un potențial de volatilitate în creștere, o abordare bazată pe selecția individuală a companiilor atractive, cu accent pe explorarea oportunităților sectoriale printr-o analiză de tip „bottom-up”, poate fi văzută ca o soluție atrăgătoare în acest mediu. „În cadrul centrului de expertiză Amundi pentru acțiuni europene, abordarea unei filozofii investiționale centrale de tip «Core» însoțită de o alocare tactică – «Oportunistic», acompaniate de un focus strict pe construcția portofoliilor, a avut succes în livrarea unor randamente competitive, ajustate la risc, pe termen lung”, a declarat Chris Morgan, Senior Investment Specialist – Amundi Dublin.

Amundi Asset Management este cel mai mare administrator de investiții din Europa, considerând activele aflate în gestiune, și este printre primii 101 la nivel global.

Prin integrarea Pioneer Investments, Amundi gestionează acum active de peste 1.470 de miliarde de euro în șase centre principale de administrare a investițiilor .

Amundi Asset Management a organizat, în data de 7 noiembrie, primul eveniment Crossroads în România, acesta reprezentând o serie de evenimente desfășurate la nivel mondial, în care specialiști de renume în materie de investiții împărtășesc perspectivele lor asupra ciclului economic actual care dă semne de maturizare.

Cu această ocazie, experții Amundi au prezentat teme investiționale precum Step out of Cash și Value & Quality Mix.

„Suntem încântați să îi întâmpinăm pe experții Amundi în România, cu ocazia seriei internaționale de evenimente Crossroads. Acest eveniment dovedește implicarea și angajamentul grupului nostru în dezvoltarea și diversificarea pieței financiare din România”, a declarat Florin Dolea, CEO al Amundi Asset Management S.A.I. S.A. (Romania).

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (21/01/2021)

Litigiu in care este implicata societatea

ROMCARBON SA (ROCE) (21/01/2021)

Notificare prag detineri/vot > 10%

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (21/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014