Update articol:

Schoenherr și Asociații SCA: Formalitățile de înființare a unei societăți se simplifică din 5 iulie

O serie de modificări aduse Legii societăților și care intră în vigoare din 5 iulie simplifică procedurile pentru înființarea unei societăți, precizează Vlad Săndulescu, avocat Schoenherr și Asociații SCA.

Acesta explică: “În primul rând, a fost înlăturată interdicția de a fi asociat unic în mai multe societăți cu răspundere limitată.

Totodată, se reduce numărul de documente cerute în legătură cu sediul social. Au fost eliminate atât declarația privind conformitatea spațiului pentru a fi folosit de mai multe societăți, cât și interdicția privind numărul de societăți care pot funcționa într-o clădire sau într-un spațiu. Astfel, un spațiu ar putea găzdui un număr nelimitat de sedii sociale ale unor societăți, fără a fi nevoie de lucrări suplimentare pentru repartizarea spațiului.

O modificare importantă se referă la eliminarea nevoii de a obține acordul asociației de proprietari. Până acum, dacă o persoană dorea să stabilească sediul social într-un imobil colectiv cu regim de locuință, trebuia să obțină aprobarea din partea asociației de proprietari și a vecinilor afectați care locuiesc direct lângă unitatea locativă respectivă. O astfel de aprobare nu mai este necesară dacă administratorul societății declară pe proprie răspundere că nu se va desfășura nicio activitate la sediu social.

Aceste modificări sunt prevăzute de Legea nr. 102/2020 pentru modificarea și completarea Legii societăților nr. 31/1990, publicată în Monitorul Oficial din 2 iulie 2020.

Simplificarea formalităților de înființare a unei societăți pare a avea șanse să continue, conform anunțului făcut recent de Ministerul Justiției și Oficiul Național al Registrului Comerțului referitor la măsuri suplimentare pentru debirocratizarea formalităților aferente înființării societăților și înregistrărilor la ONRC”.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (04/08/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (04/08/2020)

Tranzactie - vanzare participatie in Glass Container Company

VES SA (VESY) (04/08/2020)

Neintrunire cvorum AGAE 03.08.2020

ALRO S.A. (ALR) (04/08/2020)

Disponibilitate Raport de Sustenabilitate al Grupului ALRO aferent anului 2019