Update articol:

Sebastian Burduja, numit secretar de stat la Finanțe

Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1, a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Acesta a scris, pe Facebook: ” Sunt onorat și recunoscător să accept astăzi, cu responsabilitate și cumpătare, provocarea lansată de Prim-Ministrul României, Ludovic Orban, și de Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, de a mă alătura echipei MFP ca secretar de stat. Le mulțumesc pentru încrederea acordată și pentru întreg sprijinul.

Sunt pe deplin conștient că avem o misiune extrem de grea în contextul României de astăzi. Sunt onorat să pun la bătaie, într-un minister crucial și alături de profesioniști autentici, toate cunoștințele și toată experiența acumulată în plan profesional și academic, în țară și în străinătate. Am convingerea că vom reuși să facem împreună ceea ce merită toți românii: România normală, pe muncă și pe merit. România pe bune, dezvoltată și demnă.

Se împlinesc curând 4 ani de când am revenit acasă după cei aproape 12 petrecuți în SUA. Patru ani cât o clipă și nicio clipă de regret că m-am întors în România. Sunt recunoscător să am șansa de a adapta aici cunoștințele și experiențele din America. Spre exemplu, unul dintre cursurile mele preferate de la Stanford a fost cel de sociologie economică, predat de legendarul profesor Mark Granovetter, favorit la câștigarea premiului Nobel. Am înțeles atunci legăturile dintre rezultatele economice ale unei entități, fie că este un stat sau o companie, și comportamentul social al oamenilor. Și, poate cel mai important, am învățat că nicio decizie sau teorie economică nu poate fi bazată doar pe cifre, studii sau analize seci. Întotdeauna trebuie să plece de la oameni.

Nu cred că este deloc întâmplător că viața m-a adus în acest punct. Mai ales acum, când vremurile cer o nouă abordare a mediului politic, la toate nivelurile. O abordare centrată pe cetățeni și nevoile lor, care nu se satisfac din pix, ci prin măsuri deștepte care generează creștere economică și inovare. O politică pentru generațiile viitoare, nu pentru alegerile viitoare.

Stimați prieteni, de aproape și de departe, vă mulțumesc tuturor pentru sprijin, pentru susținere, pentru gândurile bune și pentru critici. Vă rămân alături, ca și până acum, cu același vis: România din care nimeni să nu mai plece și în care toți cei plecați să se întoarcă. Și vă asigur că îmi voi urma în continuare crezul, la fiecare pas: „fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine ca înainte”.

Înainte, împreună!”

Recent, Sebastian Burduja a fost numit membru in Consiliul de Supraveghere provizoriu al Transelectrica, cu mandat începând cu data de 30 noiembrie 2019 și până la data de 29 martie 2020.

 

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (06/08/2020)

Informare solutie dosare nr. 3328/118/2020 si nr. 3330/118/2020

DAFORA SA (DAFR) (06/08/2020)

Raport auditor - art. 82, Legea 24/2017 sem.I 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (06/08/2020)

Resincronizarea Unitatii 1 CNE Cernavoda la Sistemul Energetic National

VES SA (VESY) (05/08/2020)

Hotarari AGA E 04.08.2020