Update articol:

Sebastian Ring, Farmexim/Help Net: ”Posibilitatea implicării farmaciilor în vaccinarea anti-COVID-19 este o chestiune care necesită întreaga noastră atenţie”

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com

Posibilitatea implicării farmaciilor în vaccinarea anti-COVID-19 este o chestiune care necesită întreaga noastră atenție, consideră Sebastian Ring, Managing Director Farmexim/Help Net, la conferința “PHARMACY CARE – BEYOND PANDEMIC”.

Sebastian Ring, Managing Director al Farmexim/Help Net, vice-președinte al Federației Europene a Lanțurilor de Farmacii (E.F.P.C.) și vice-președinte al Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (A.D.R.F.R.), a participat astăzi la conferința internațională de farmacie “PHARMACY CARE – BEYOND PANDEMIC”, organizată de E.F.P.C., cu sprijinul local al A.D.R.F.R. La dezbatere a luat parte și Cătălina Pîntea, Regulatory Affairs Manager Farmexim/Help Net.

“Salut organizarea acestei conferințe care a adus alături specialiști importanți din toată Europa pentru a discuta subiectele fierbinți ale momentului. Pandemia, lipsa medicamentelor, cadrul de reglementare în sectorul farmaceutic și posibilitatea implicării farmaciilor în vaccinarea anti-COVID-19 sunt chestiuni care necesită întreaga noastră atenție”, a spus  Sebastian Ring, Managing Director al Farmexim/Help Net.

Conferința “PHARMACY CARE – BEYOND PANDEMIC” s-a desfășurat online, în sistem duplex București – Praga, și a dezbătut teme de actualitate în domeniul farmaceutic, precum: rolul farmaciei în pandemie; inovația și cadrul de reglementare în sectorul farmaceutic; provocări și soluții pentru a rezolva problema lipsei medicamentelor.

Sebastian Ring a subliniat rolul important pe care farmaciile și distribuitorii de medicamente îl au în viața comunității, cu precădere în contextul epidemiei de coronavirus, în care accesul la medicamente, la informație și la consiliere de specialitate este crucial. De asemenea, a accentuat importanța luării tuturor măsurilor necesare pentru a asigura stocurile de medicamente, atât la nivel de distribuitor, cât și la nivel de farmacii, astfel încât fiecare pacient să-și poată urma tratamentul.

”Ne-am adaptat perioadei dificile pe care o traversăm pentru a facilita schimbul de informație atât de necesar pentru ca sistemul să funcționeze în interesul pacientului. Farmacia este un pol important în viața oamenilor, indiferent de țara în care se află, de aceea consider că astfel de întâlniri sunt foarte importante pentru ca serviciul nostru către pacient să rămână la cote înalte.” – Sebastian Ring, Managing Director al Farmexim/Help Net.

Conferinţa “PHARMACY CARE – BEYOND PANDEMIC” a adus laolaltă jucători cheie din sistemul medical și experți în domeniu, precum: Daniel Horák, Șef al Comitetului executiv al Federației Europene a Lanțurilor Farmaceutice (EFPC), Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, Vicepreședinte al Camerei Deputaților din România și membru al Comitetului executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, Roman Prymula, Fost ministru al Sănătății în Republica Cehă, epidemiolog și vaccinolog, Zdeněk Blahuta, Director executiv al Federației Europene a Lanțurilor de Farmacie (EFPC), Dr. Laszlo Attila, Secretar al Comisiei de Sănătate în Senatul României, Ján Kyselovič, Fost decan al Facultății de Farmacie a Universității Comenius din Bratislava, Marcin Tomasik, Avocat, Firma de avocatură TJSP, Polonia, Nathalie Moll, Director general al Federației Europene a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice (EFPIA), Andrej Pardo, Head Cluster II Region Europe at Sandoz, Slovenia, Antal Feller, CEO și membru al consiliului de administrație al Hungaropharma Zrt.

Din 2018, distribuitorul de medicamente Farmexim și lanțul de farmacii Help Netfac parte din concernul german  PHOENIX group, lider european în servicii integrate de sănătate. Companiile Farmexim și Help Net Farma sunt membre fondatoare ale Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din Romania, contribuind, încă de la înființare, la dezvoltarea sectorului farmaceutic din România. A.D.R.F.R. este membru al European Federation of Pharmachy Chains (EFPC – Federația Europeană a Lanțurilor de Farmacii – www.eufpc.eu), alianță europeană a asociațiilor reprezentative din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria și România, care reprezintă peste 2.500 de farmacii şi 13.700 de specialiști.

PHOENIX group are o prezență activă în 27 de țări și o acoperire geografică unică în întreaga Europă și contribuie esențial la serviciile integrate de sănătate, cu peste 39.000 de angajați. Corporația germană vine în sprijinul farmaciilor, medicilor și instituțiilor medicale cu servicii de sănătate în 161 centre de distribuție și oferă servicii specializate pentru mai mult de 200 de companii farmaceutice prin programul All-in-One, contribuind în fiecare zi la sănătatea pacienților din întreaga Europă.