Update articol:

SEC a declarat că tweeturile lui Elon Musk au încălcat acordul din 2019 (WSJ)

Primăvara trecută, Comisia SUA pentru valori mobiliare (Securities and Exchange Commision) i-a admonestat pe Tesla și pe CEO-ul Elon Musk pentru că ar fi încălcat termenii unui acord  din 2019, potrivit corespondenței obținute de Wall Street Journal, anunță CNBC.

Oficialii SEC au indicat un tweet din 1 mai 2020, în care Musk a spus că prețul acțiunilor Tesla este „prea mare”, ceea ce a determinat o scădere de peste 13 miliarde de dolari a valorii de piață a companiei, potrivit raportului. SEC a indicat, de asemenea, tweet-urile lui Musk din 2019, unde acesta a discutat despre producția de acoperișuri solare fără a obține pre-aprobări, a arătat WSJ.

În timp ce autoritățile de reglementare a valorilor mobiliare au monitorizat utilizarea Twitter de către Musk pe fondul pandemiei și i-au confruntat pe el și pe Tesla prin corespondență, nu au depus o moțiune pentru a obliga executarea acordului de soluționare.

Musk trebuie să obțină aprobarea unui avocat în prealabil, înaite să publice tweet-uri legate de Tesla care conțin informații materiale despre companie. Un așa-numit „twitter sitter” a făcut parte dintr-un acord de soluționare revizuit încheiat între SEC, Musk și Tesla. Condițiile de soluționare impuneau, de asemenea, lui Musk să renunțe la rolul său de președinte al consiliului Tesla, printre altele.

Autoritățile de reglementare a valorilor mobiliare au depus inițial două plângeri separate – una împotriva lui Musk personal și una separată împotriva Tesla – acuzându-i că au comis fraude cu titlurile de valoare în 2018, după ce CEO-ul a scris pe Twitter că va delista compania și că are „finanțare” securizată pentru tranzacție.

Infamul tweet din 7 august 2018 a dus la creșterea acțiunilor Tesla și a declanșat o perioadă de volatilitate pentru companie. În cele 16 luni care au urmat, acțiunile Tesla au atins un minim pe trei ani în jurul valorii de 177 dolari pe acțiune, înainte de a crește înapoi și de a depăși 420 dolari în decembrie 2019.

BVBStiri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (23/06/2021)

Initiere procedura de selectie auditor financiar

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (23/06/2021)

Decizia ASF nr. 800/22.06.2021

WTI LIGHT SWEET TURBO SHORT 1/70/68 (EBWTITS37) (23/06/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 24 si 25 Iunie 2021