Update articol:

Secretarul general al NATO: Cred că este puțin probabil să existe un război cu drepturi depline între Rusia și NATO

Stoltenberg NATO Jens Stoltenberg/ nato.int

Pe măsură ce războiul Rusiei în Ucraina continuă, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a spus că el crede că este puțin probabil să existe un război cu drepturi depline între Rusia și alianță, potrivit CNN.

Stoltenberg, vorbind cu Christiane Amanpour de la CNN, a adus în discuţie demonstrația de unitate a țărilor NATO pentru reducerea probabilității unui război la scară largă.

Cu toate acestea, el a spus că situația din Ucraina este „extrem de imprevizibilă” și că NATO se confruntă cu o nouă realitate și trebuie să fie pregătită pentru termen lung.

Secretarul general, care trebuia să devină șeful Băncii Centrale a Norvegiei în cursul acestui an, urmează să rămână acum șef al NATO, având în vedere situația din Ucraina. „Mă simt privilegiat ca pentru a treia oară să-mi prelungesc mandatul.”

Întrebat dacă slujba de la NATO era mai importantă decât slujba de la Banca Centrală a Norvegiei, Stoltenberg a răspuns: „Cred că este mai importantă”, adăugând că dacă poate face ceva pentru a împiedica escaladarea acestui conflict într-un război cu drepturi depline între Rusia și NATO, atunci „cred că este o sarcină extrem de semnificativă de făcut”.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022