Update articol:

Securitate cibernetică: Documente confidenţiale ale NATO, sustrase în Portugalia (presă)

România în NATO martie 2004

Sute de documente confidenţiale trimise de NATO în Portugalia au fost descoperite scoase la vânzare pe dark web în urma unui atac cibernetic care a vizat Statul Major al Forţelor armate portugheze şi serviciile militare de informaţii ale ţării, a relatat joi ziarul Diario de Noticias, citat de AFP.

‘Este vorba de un atac cibernetic prelungit în timp şi nedetectabil, efectuat de roboţi web programaţi să detecteze acest tip de documente’, a declarat una dintre sursele anonime citate de cotidianul online, potrivit Agerpres.

Incidentul, potrivit Diario de Noticias, a fost detectat de serviciile de informaţii americane şi apoi semnalat autorităţilor portugheze în august, prin intermediul Ambasadei SUA la Lisabona.

Ancheta efectuată de agenţii portugheze de securitate cibernetică ar fi identificat ca ţinte ale atacului cibernetic Statul Major General, informaţiile militare şi un departament al Ministerului Apărării, precizează publicaţia menţionată.

‘Guvernul este în măsură să asigure că Ministerul Apărării Naţionale şi Forţele armate lucrează zilnic pentru ca credibilitatea Portugaliei, în calitate de membru fondator al Alianţei Nord-Atlantice, să rămână intactă’, a reacţionat în scris cabinetul premierului Antonio Costa la o solicitare din partea AFP.

‘De fiecare dată când există o suspiciune de intruziune, situaţia este analizată în detaliu’ şi se iau măsuri pentru ‘creşterea gradului de sensibilizare cu privire la securitatea cibernetică’, adaugă guvernul, fără însă să confirme sau să infirme sustragerea de documente secrete.

Potrivit Diario de Noticias, documentele în cauză ar fi fost transmise între diferite servicii portugheze prin linii de comunicare nesecurizate.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021