Update articol:

Şefa diplomaţiei germane spune că vrea să se lupte “pentru fiecare milimetru” în discuţiile cu Rusia privind Ucraina

Annalena Baerbock Annalena Baerbock/ Sursa foto: twitter.com

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a spus că se aşteaptă ca discuţiile cu Rusia despre conflictul din Ucraina să fie intense.

“Trebuie să ne luptăm pentru fiecare milimetru ca să ajungem la o mai bună securitate”, a declarat ea pentru ediţia de sâmbătă a ziarului german Suddeutsche Zeitung, într-un interviu consultat în avans de DPA, potrivit Agerpres.

Annalena Baerbock şi omologul său rus Serghei Lavrov şi-au semnalat disponibilitatea “de a discuta despre fiecare propoziţie” a Acordului de la Minsk din 2015, care asigură, printre altele, autonomie pentru separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei şi controlul Ucrainei asupra graniţei sale cu Rusia.

Şefa diplomaţiei germane şi-a apărat de asemenea decizia de a respinge livrările de arme pentru Ucraina. În opinia sa, nu este realistă o inversare a dezechilibrului militar (în prezent favorabil Rusiei în regiune) prin vânzarea de arme Ucrainei.

În schimb, ministrul german de externe a spus că preferă să se bazeze pe ameninţarea sancţiunilor. “Cea mai puternică armă – dacă vreţi să folosim acest cuvânt – este ceea ce suntem ca membri NATO, ca state ale UE, ca G7, să transmitem clar că orice nouă agresiune va avea consecinţe masive”, a declarat ea.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative