Update articol:

Şeful diplomaţiei europene “regretă profund” suspendarea contribuţiei SUA la bugetul OMS; Bill Gates: Suspendarea finanţării OMS de către SUA este o mişcare periculoasă 

Foto Twitter Foto Twitter

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell şi-a exprimat “regretul profund” pentru suspendarea contribuţiei SUA la bugetul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

“Nu există niciun motiv pentru a justifica” această decizie, într-un moment în care eforturile OMS “sunt mai necesare ca oricând pentru a ajuta la stăvilirea şi reducerea pandemiei de coronavirus. Doar unindu-ne forţele vom putea depăşi această criză, care nu are graniţe,  a scris Borrell pe contul său de Twitter.

Şi Bill Gates a scris pe Twitter că suspendarea finanţării OMS de către SUA este o mişcare periculoasă. 

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul “proastei gestionări” a pandemiei noului coronavirus. Trump a declarat că OMS a “eşuat în îndeplinirea obligaţiei sale de bază şi trebuie să fie trasă la răspundere”.

Liderul american a adăugat că OMS a promovat “dezinformarea” din partea Chinei în legătură cu acest virus, dezinformare care a determinat probabil o răspândire mai largă a acestuia decât ar fi fost cazul dacă organizaţia cu sediul la Geneva ar fi gestionat corect criza.

Statele Unite sunt principalul finanţator al OMS, cu o contribuţie de peste 400 de milioane de dolari în 2019, circa 15% din bugetul organizaţiei. 

Preşedintele Donald Trump suspendă contribuţia SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022