Update articol:

Şeful diplomaţiei europene “regretă profund” suspendarea contribuţiei SUA la bugetul OMS; Bill Gates: Suspendarea finanţării OMS de către SUA este o mişcare periculoasă 

Foto Twitter Foto Twitter

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell şi-a exprimat “regretul profund” pentru suspendarea contribuţiei SUA la bugetul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

“Nu există niciun motiv pentru a justifica” această decizie, într-un moment în care eforturile OMS “sunt mai necesare ca oricând pentru a ajuta la stăvilirea şi reducerea pandemiei de coronavirus. Doar unindu-ne forţele vom putea depăşi această criză, care nu are graniţe,  a scris Borrell pe contul său de Twitter.

Şi Bill Gates a scris pe Twitter că suspendarea finanţării OMS de către SUA este o mişcare periculoasă. 

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul “proastei gestionări” a pandemiei noului coronavirus. Trump a declarat că OMS a “eşuat în îndeplinirea obligaţiei sale de bază şi trebuie să fie trasă la răspundere”.

Liderul american a adăugat că OMS a promovat “dezinformarea” din partea Chinei în legătură cu acest virus, dezinformare care a determinat probabil o răspândire mai largă a acestuia decât ar fi fost cazul dacă organizaţia cu sediul la Geneva ar fi gestionat corect criza.

Statele Unite sunt principalul finanţator al OMS, cu o contribuţie de peste 400 de milioane de dolari în 2019, circa 15% din bugetul organizaţiei. 

Preşedintele Donald Trump suspendă contribuţia SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

 

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2021)

Convocare AGOA 27 (28) octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (21/09/2021)

Numire administrator provizoriu

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni