Update articol:

Şeful Erste se declară pentru reintroducerea impozitului pe avere şi a taxei de succesiune

www.erstegroup.com www.erstegroup.com

Directorul general al grupului bancar austriac Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, a declarat marţi că este în favoarea reintroducerii impozitului pe avere şi a taxei de succesiune pentru cei mai înstăriţi, în numele luptei împotriva privilegiilor, informează cotidianul Der Standard, preluat de AFP”, potrivit Agerpres.

Austria a eliminat impozitul pe avere în 1993 şi taxa pe succesiune în 2008.

“Sunt partizanul unei societăţi bazată meritocraţie, iar moştenirea nu este o realizare”, a explicat Andreas Treichl, de 66 de ani, ce provine el însuşi dintr-o familie de mari bancheri vienezi.

De asemenea, Treichl a apreciat că taxele pe succesiune cresc mobilitatea într-o societate, deoarece “copiii celor bogaţi trebuie să muncească şi ei”.

Cu privire la impozitul pe avere, directorul general al Erste a apreciat că acesta ar trebui să fie unul progresiv, astfel încât nivelul taxei să crească odată cu creşterea averii. În schimb, potrivit lui Andreas Treichl, capitalul productiv ar trebui scutit de o astfel de taxă cu condiţia să fie utilizat pentru investiţii sau crearea de locuri de muncă.

Andreas Treichl este la conducerea Erste Group din 1997 şi între timp a devenit cel mai bine plătit manager din Austria. Treichl se va retrage din funcţie la finele lui 2019 şi va fi înlocuit cu Bernhard Spalt din ianuarie 2020.

În România, Erste Group Bank deţine Banca Comercială Română, care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 512 unităţi de retail amplasate în majoritatea oraşelor cu mai mult de 10.000 de locuitori din toată România şi prin cele 21 de centre de business şi 23 de birouri mobile dedicate companiilor.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (06/02/2023)

Documentele privind oferta publica de cumparare 10.02-13.03.2023

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (06/02/2023)

Purcari Wineries PLC digitalizeaza Adunarile Actionarilor

TERAPLAST SA (TRP) (06/02/2023)

TeraPlast isi extinde lantul logistic cu un centru de distributie in Galati

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023