Update articol:

Şeful Serviciului de informaţii externe al Rusiei: Nu dispunem de date sigure că SARS-CoV-2 ar fi un produs artificial

covid pixabay.com

Serviciul de informaţii externe (SVR) al Rusiei nu dispune de date sigure că noul coronavirus SARS-CoV-2, care a provocat actuala pandemie, ar fi fost obţinut pe cale artificială, de aceea înclină să considere că acesta a apărut pe cale naturală, a declarat vineri şeful SVR, Serghei Narâşkin, într-un interviu acordat agenţiei de presă oficiale RIA Novosti, potrivit Agerpres.

“Nu există date întemeiate şi credibile că acesta ar fi un produs al mâinilor sau inteligenţei umane. De aceea, suntem înclinaţi să credem că SARS-CoV-2 este un produs de origine naturală”, a insistat Narâşkin în interviul acordat directorului general al grupului media (guvernamental) “Rusia segodnia” din care face parte şi RIA Novosti, Dmitri Kiseliov, unul dintre principalii propagandişti ai Kremlinului.

Pentru oamenii de ştiinţă ruşi, implicaţi în lupta împotriva epidemiei de COVID-19, problema originii coronavirusului nu este fundamentală, a spus el.

Originea SARS-CoV-2 “nu este principială pentru ceea ce fac ei, adică dezvoltă medicamente, vaccinuri şi tratează bolnavi”, a adăugat Serghei Narâşkin.

O serie de teorii ale conspiraţiei au circulat cu privire la provenienţa SARS-CoV-2, însă nu există până în prezent dovezi clare că noul coronavirus ar fi de natură artificială, în contextul în care laboratorul de virusologie din Wuhan (centrul Chinei) se află în apropiere de piaţa de animale sălbatice din acest oraş, unde acest virus a apărut la sfârşitul anului trecut.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera