Update articol:

Şeful Shell nu exclude mutarea sediului central din Olanda în Marea Britanie

Ben van Beurden, Chief Executive Officer, Shell Executive Committee member.

Royal Dutch Shell nu exclude mutarea sediului său central din Olanda în Marea Britanie, a anunţat directorul general al companiei petroliere, Ben van Beurden, într-un interviu acordat publicaţiei olandeze Financieele Dagblad, transmite Reuters.

Luna trecută, Unilever a propus modificarea structurii sale juridice anglo-olandeze într-o singură companie holding cu sediul în Marea Britanie, la aproape doi ani după ce acţionarii au respins mutarea sediului central în Olanda. Propusa unificare va da gigantului din domeniul bunurilor de larg consum mai multă flexibilitate pentru fuziuni şi achiziţii (M&A) şi-i va reduce complexitatea, potrivit Agerpres.

Van Beurden nu a spus în mod clar că Shell vrea să-şi mute sediul central, precizează Financieele Dagblad.

“Întotdeauna trebuie să continui să te gândeşti. Nimic nu este permanent şi desigur analizăm climatul de afaceri. Dar mutarea sediului central nu este o măsură banală. Nu poţi gândi superficial în legătură cu asta”, a declarat Van Beurden.

Un purtător de cuvânt al Shell a confirmat pentru Reuters comentariile directorului general şi a precizat că firma caută de mulţi ani metode de a simplifica structura sa duală.

Shell are o structură holding complexă anglo-olandeză cu reşedinţa fiscală şi sediul central în Olanda şi sediul social în Marea Britanie.

BVBStiri BVB