Update articol:

Şeful Unilever, Alan Jope, părăseşte compania la finalul lui 2023

Alan Jope Alan Jope/ Sursa foto: twitter.com/alanjope

Unilever a anunţat luni că directorul general Alan Jope intenţionează să se pensioneze la finalul lui 2023, după cinci ani în care s-a aflat la conducerea gigantului din domeniul bunurilor de larg consum, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Unilever, care deţine branduri precum săpunul Dove şi crema Marmite şi are aproximativ 149.000 de angajaţi pe plan global, a informat că board-ul va începe căutarea oficială a unui succesor, luând în considerare atât candidaţi interni, cât şi externi.

“Creşterea rămâne prioritatea noastră, iar în următoarele trimestre vom rămâne deplin concentraţi pe executarea disciplinată a strategiei noastre”, a declarat Jope.

Unilever a fost înfiinţată în 1930, în urma fuziunii dintre un producător olandez de margarină şi un fabricant britanic de săpunuri. Unilever este unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali de alimente şi produse de îngrijire personală.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX