Update articol:

Selecția procurorului șef DNA se reia, după ce toți candidații au fost respinși

Ministerul Justiției a anunțat organizarea unui nou proces de selecție a procurorului șef DNA (Direcția Națională Anticorupție), după ce toate candidaturile depuse luna aceasta au fost respinse.

Noua selecție va avea loc în perioada 6 august – 6 septembrie, iar candidații pot depune cereri de înscriere până la data de 24.08.2018 (inclusiv).

Potrivit Ministerului, în cadrul procesului de selecție derulat în perioada 9 – 27 iulie 2018, s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. ”În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale”, se arată în comunicatul Ministerului Justiţiei, care adaugă: „În urma desfășurării procedurii de selecție, vă aducem la cunoștință faptul că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată”.

Cei patru candidaţi respinşi pentru şefia DNA au fost Marius Iacob, actualul adjunct al şefului DNA, Florentina Mirică, şefa Serviciului de Combatere a Corupţiei din Justiţie, Cristi Lazăr, adjunctul şefului  Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul General şi Elena Grecu,  şefă a Biroului Juridic al DNA, structura centrală.

Potrivit legislaţiei în vigoare, succesorul Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA va fi numit de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Preşedintele poate refuza propunerile ministrului.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii