Update articol:

Semnarea acordului de normalizare a relaţiilor Israel-Emirate va avea loc pe 15 septembrie, la Casa Albă

Sursa foto: Facebook

Preşedintele american Donald Trump va găzdui pe 15 septembrie la Casa Albă o ceremonie de semnare a acordului de normalizare a relaţiilor între Israel şi Emiratele Arabe Unite (EAU), a declarat marţi un responsabil american, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Stabilirea de relaţii diplomatice între Israel şi aliaţii SUA din Orientul Mijlociu, printre care şi bogatele monarhii din Golf, este un obiectiv al strategiei regionale a lui Donald Trump pentru a izola Iranul, duşman jurat al Washingtonului şi al statului evreu.

Acest acord face din EAU a treia ţară arabă care stabileşte relaţii diplomatice cu Israelul, după tratatele de pace încheiate de Egipt (1979) şi Iordania (1994).

În cadrul acordului, anunţat la Casa Albă pe 13 august după 18 luni de discuţii, statul din Golf a fost de acord să normalizeze relaţiile cu Israel, iar autorităţile de la Tel Aviv au fost de acord să suspende temporar planurile de anexare a unei porţiuni din Cisiordania.

Oficialul de la Casa Albă a mai declarat, sub acoperirea anonimatului, că premierul israelian Benjamin Netanyahu şi ministrul de externe al EAU, şeicul Abdullah bin Zayed al-Nahyan, vor conduce cele două delegaţii la ceremonie.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (01/10/2020)

Decizia ASF nr. 1168/30.09.2020

PREBET SA AIUD (PREB) (01/10/2020)

Notificare prag detineri/vot>20%

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (01/10/2020)

Publicare anunt privind selectia membrilor Directoratului

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (01/10/2020)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

TERAPLAST SA (TRP) (01/10/2020)

TeraPlast solicita ajutor de stat pentru investitii de 7,9 mil EUR