Update articol:

Senat – comisii: Raportul la ordonanţa de modificare a Codului fiscal, amânat; set important de amendamente depuse

Comisiile de muncă şi buget-finanţe au amânat marţi, pentru o săptămână, raportul pentru OG 16/2022 pentru modificarea Codului fiscal, fiind depuse un număr mare de amendamente.

“Există un set important de amendamente depuse. Ieri au fost depuse şi altele. Vor avea timp toţi colegii să le analizeze. Se amână dezbaterea pentru o săptămână”, a anunţat preşedintele Comisiei pentru muncă, Ion Rotaru, potrivit Agerpres.

El a precizat că va fi analizat şi amendamentul de amânare până în 2026 a majorării impozitelor locale pe proprietăţi.

Senatorul USR Ştefan Pălărie a criticat actul normativ, menţionând că ordonanţa prevede creşterea impozitării pentru munca part-time şi au fost introduse taxe şi impozite suplimentare.

“Am ajuns la 133 de pagini de amendamente propuse de toate partidele, inclusiv Ministerul de Finanţe, la propria ordonanţă. Este o harababură de nedescris pe una dintre cele mai importante teme. Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate. (…) Decizia trebuie luată împreună cu mediul de afaceri, dar şi cu cetăţenii”, a spus Pălărie.

După adoptarea raportului de către comisiile de specialitate, ordonanţa va intra în dezbaterea plenului Senatului, primă Cameră sesizată.