Update articol:

Senat – Gorghiu: Proiect privind montarea de panouri fotovoltaice pe aproximativ 10.000 de metri, aprobat în Biroul permanent

Alina Gorghiu/ Sursa foto: Facebook Alina Gorghiu/ Sursa foto: Facebook

Biroul permanent al Senatului a aprobat, luni, propunerea Secretariatului general de realizare a unor investiţii pentru eficientizarea energetică a clădirii, printre care un proiect ce vizează montarea de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi care ar putea asigura “o parte semnificativă” din necesarul de energie electrică, a informat preşedintele interimar al forului legislativ, Alina Gorghiu, potrivit Agerpres. 

“Investiţiile propuse pentru următorii ani, făcute de Secretariatul general, vizează, o dată, reabilitarea termică a clădirii, refacerea cupolei sălii de plen şi a foaierului, refacerea teraselor, a anumitor lucrări de etanşare a tâmplăriei exterioare, reducerea infiltraţiilor de aer. (…) De asemenea, am aprobat propunerea Secretariatului general de realizare a unui proiect de investiţii pentru montarea de panouri fotovoltaice în zona parcării B3, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, care ar asigura, după ce proiectul va deveni realitate, o parte semnificativă din necesarul de energie electrică a clădirii. (…) Concluzia colegilor mei, care au propus acest memorandum, a fost una foarte clară – nu poţi să recomanzi cetăţenilor şi oamenilor persoane fizice să facă această economie dacă tu, ca instituţie publică, care ai un consum extraordinar de mare, nu faci ceva în această direcţie”, a precizat Gorghiu.

Ea a adăugat că proiectul de montare a panourilor fotovoltaice va putea fi realizat după ce va fi găsită bugetarea, însă nu mai devreme de anul viitor.

“Trebuie aprobat proiectul, trebuie găsită bugetarea. Probabil că nu se va întâmpla nimic până la anul, dar ne vom grăbi foarte mult cu acest proiect să găsim şi surse de finanţare, să-l implementăm repede, să putem să obţinem resursele energetice pe care ni le dorim”, a explicat Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, Senatul îşi desfăşoară activitatea în a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, cu foarte multe candelabre, foarte multe spaţii de încălzit, multe ferestre, terase, echipamente.

“Ca atare, a trebuit să luăm în Biroul permanent de astăzi măsuri pentru eficientizarea energetică şi pentru reducerea risipei care generează facturi foarte mari. Consumăm ca un mic orăşel aici, în Parlamentul României, şi concluzia a fost că va trebui să fim cu toţii atenţi la cum reuşim să facem economie în această perioadă şi cu banii Senatului. Nu facem nimic altceva ca instituţie publică decât ce face fiecare om chibzuit la casa lui”, a transmis preşedintele interimar al Senatului.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative