Update articol:
Camera Deputaţilor: Proiectul de lege privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive – adoptat

Senatorul PSD Daniel Zamfir: “Băncile și IFN-urile nu mai pot practica ce dobânzi vor! Legea se aplică şi creditelor în derulare”

Senatorul Daniel Zamfir. Senatorul Daniel Zamfir.

Încă o victorie uriaşă pentru românii cu credite la bănci şi IFN-uri, spune senatorul PSD Daniel Zamfir, după ce deputaţii au votat proiectul de lege privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive.

Daniel Zamfir a scris: “Astăzi, în Camera Deputaților, cameră”decizională, s-a votat cea mai importantă lege din pachetul de legi “anti-cămătărie”, Legea împotriva dobânzilor excesive. 
Așadar, asemeni majorității țărilor din UE, băncile și IFN-urile NU mai pot practica ce dobânzi vor! Legea se aplică ȘI CREDITELOR ÎN DERULARE și prevede:
1. Pentru creditele ipotecare, DAE nu poate fi mai mare decât dobânda de referință a BNR +2%;
2.Pentru creditele de consum, DAE nu va depăși dobânda de referință a BNR +15%;
3.Pentru creditele se consum mai mici de 15.000 lei, suma totală de rambursat nu va putea depăși dublul sumei împrumutate.
Ca să fie limpede, punem capăt dobânzilor astronomice practicate de unele IFN-uri și redăm dreptul la o viață decentă, atât celor care au astăzi contracte de împrumut, cât și celor care se vor împrumută în viitor!
Ca de obicei, când e vorba de legi în favoarea oamenilor, care ating intersele sistemului bancar, PNL și USR sunt împotrivă!!! Justificarea cu piață liberă e doar pentru fraieri, ținând cont că mojoritatea țărilor din UE au plafonat dobânzile!
Sper să aibă minte să nu o atace și pe asta la CCR! Nu ar face decât să prelungească chinul oamenilor…”

 

Camera Deputaţilor: Proiectul de lege privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive – adoptat

 

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii