Update articol:

Senatorul Ramona Nicoleta Dinu: Apel către românii care dispun de lichidități pentru sprijinirea statului român prin achiziția titlurilor de stat 

Senatorul USR Ramona Nicoleta Dinu face un apel către românii care dispun de lichidități pentru sprijinirea statul român prin achiziția titlurilor de stat. 

Aceasta a spus: “Dacă situația lor financiară le permite, ei trebuie să sprijine statul român! Achiziția titlurilor de stat în cadrul unei eventuale noi emisiuni de tipul Programului Tezaur ar putea să fie, în egală măsură, o mână de ajutor dată statului, cât și un plasament investițional rezonabil pentru viitor!”

Senatorul salută exemplul celor două bănci din România care au luat măsuri în sprijinul celor care au credite, respectiv amânarea plății ratelor pentru persoanele fizice pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 6 luni, suspendarea plății ratelor la creditele imobiliare pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 6 luni, reeșalonarea creditelor de nevoi personale, cu valoare sub 10.000 euro și extinderea termenelor de plată cu 6 până la 12 luni. 

Aceasta a mai scris pe Facebook: “Astăzi, când România și întreaga Europă se confruntă cu o criză fără precedent, băncile trebuie să dea dovadă de solidaritate. Stabilitatea și renașterea societăților afectate de Coronavirus este și în apanajul lor. De aceea, salut exemplul celor două bănci din România care au luat măsuri în sprijinul celor care au credite și subliniez necesitatea unor măsuri suplimentare:
1. Amânarea plății ratelor pentru persoanele fizice pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 6 luni. Deși pare o măsură extremă, băncile trebuie să vină în sprijinul cetățenilor afectați de criză. Previzibila diminuare a salariilor pe fondul reducerii volumului activităților economice, previzibila incapacitate de plată a drepturilor salariale în cazul unor companii mici, sunt argumente pentru ca băncile să ia atitudine și măsuri urgente care să protejeze cetățenii;
2. Suspendarea plății ratelor la creditele imobiliare pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 6 luni. Este evident faptul că volumul creditelor imobiliare contractate de persoanele fizice reprezintă o componentă importantă a activității bancare. Însă pentru a proteja populația și a permite redresarea economică într-un ritm rapid, băncile trebuie să își asume o atitudine responsabilă, orientată către beneficiarii serviciilor bancare și nu către profitul imediat;
3. Reeșalonarea creditelor de nevoi personale, cu valoare sub 10.000 euro și extinderea termenelor de plată cu 6 până la 12 luni”.

 

Banca Transilvania amână cu două luni plata datoriilor pe cardul de credit

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/03/2021)

Reluare plata dividend 2019

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (02/03/2021)

Raport curent cf art. 234, alin. 1, litera i) din Reg. 5/2018

ELECTROARGES SA (ELGS) (02/03/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020 - versiune limba Engleza

Erste Group Bank AG (EBS) (02/03/2021)

Notificare - detineri < 4%