Update articol:
Reacţie la declaraţiile lui Mugur Isărescu: "Bundesbank repatriază aurul Germaniei, pentru că «sunt nemţi, dar au şi ei Şerbanii lor»"

Senatorul Şerban Nicolae, atac la Isărescu : “Un impostor călărea o bancă de aur. Și banca s-a rupt. Pentru că cel mai deștept cedează! Ai învins, Manole! Gold bye!

pixabay.com pixabay.com

Senatorul PSD Șerban Nicolae l-a taxat pe Mugur Isărescu, după ce acesta a spus că aurul revine în țară, ca ”toată lumea să îl atingă”.

“Dacă o promulgă domnul preşedinte (Legea privind repatrierea rezervei de aur a României – n. r). ne costă vreo 15 – 20 de milioane (euro – n. r.) şi îl aducem aici să-l atingeţi şi dumneavoastră, să se lămurească lumea că există, să se liniştească opinia publică. Pentru că s-a creat, într-adevăr o problemă de credibilitate. Şi nu e numai la noi. În mai toată Europa…Aţi văzut ce au făcut cei din Bundesbank? Sunt nemţi, dar au şi ei “Şerbanii” lor. Bietul  Weidmann, cât e el de preşedinte Bundesbank, a ieşit şi a arătat cum e cu aurul”, a afirmat Isărescu.

În replică, senatorul PSD Şerban Nicolae, cel care iniţiat proiectul de lege privind repatrierea aurului, a scris pe Facebook:    

«UN IMPOSTOR STĂTEA PE-O BANCĂ

Știri de Ultima Oară:
– Costurile aducerii și depozitării în țară a celor 63,7 tone de aur din rezerva României, folosind capacitățile Ministerului Apărării Naționale, nu depășesc câteva sute de mii de euro. Mult mai puțin decât a costat scoaterea aurului din țară. De data asta, nu se mai adaugă comisioane și bonusuri de performanță!
– Pe teritoriul României, în stocurile de minereu extras (încă neprocesat) ale unei companii deținute de stat, se găsește aur în cantitate de peste trei sute de tone!
– Noul și ambițiosul guvernator al BNR e un om consecvent și riguros. Ca și la începutul ultimelor două mandate (de câte cinci ani!), și-a fixat ca obiectiv „aderarea României la zona Euro”. Cercetătorii britanici confirmă științific șansele mari de reușită, prin aplicarea principiului matematic-bancar – „a treia oară-i cu noroc”!
– Un important investitor străin și-a programat vizita obligatorie la Banca Angliei înainte de a deschide o șaormerie în București, pe strada Lipscani 25!
– Viticultorul bancar confirmă că Bundesbank repatriază aurul Germaniei, pentru că «sunt nemţi, dar au şi ei Şerbanii lor». Da, cine n-are Șerbani să-și cumpere, dar treizeci de arginți nu reprezintă prețul corect!

Un impostor călărea o bancă de aur. Și banca s-a rupt. Pentru că cel mai deștept cedează! Ai învins, Manole! Gold bye!»

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

VRANCART SA (VNC) (30/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

MECANICA CEAHLAU (MECF) (30/05/2023)

Hotarari AGA O & E 30.05.2023