Update articol:

Serbia a fost informată despre un complot de asasinat împotriva președintelui Vucic (Euractiv)

Aleksandar Vucic Serbia sârbi Sursa foto: Facebook

Ministrul de Interne, Aleksandar Vulin, a fost informat de Europol că un grup criminal plănuiește asasinarea președintelui Aleksandar Vučić, a declarat Vulin la 21 ianuarie, adăugând că poliția va face totul pentru a-l proteja pe președinte, scrie Euractiv .

„Cu un raport urgent pe care un membru al UE l-a transmis prin Europol la 14 ianuarie, folosind canalele oficiale de comunicare între departamentele de poliție, Ministerul de Interne a fost informat oficial despre informații operative conform cărora un grup infracțional organizat complotează pentru asasinarea președintelui sârb Aleksandar Vučić”, a declarat Vulin reporterilor din Belgrad.

Ministrul a spus că poliția sârbă și reprezentanții Europol au lansat o operațiune de identificare a membrilor organizației și au descoperit că liderul grupului era un cetățean muntenegrean, Radoje Zvicer. Individul este suspectat că ar fi șeful grupului de crimă organizată din Muntenegru „Kavak”.

Vulin a spus că o investigație va arăta dacă Zvicer a format în mod independent grupul pentru a-l ucide pe Vučić sau i s-a ordonat să facă acest lucru de către „șeful său politic”. Prim-ministrul Ana Brnabić a spus că, potrivit raportului, asasinatul era planificat să aibă loc în prima jumătate a lunii februarie.

Președintele Vučić a declarat la 22 ianuarie că a citit informațiile Europol conform cărora i se pregătește o tentativă de asasinat și că nu știe nimic mai mult despre aceasta. „O țară europeană a transmis informații operaționale despre aceasta (tentativa de asasinat), au oferit multe detalii și le mulțumesc pentru asta”, a spus Vučić.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)