Update articol:

Siegfried Mureșan a cerut președintei Comisiei Europene suspendarea taxelor vamale la importul de echipamentele medicale pentru combaterea epidemiei de coronavirus

Foto Facebook Foto Facebook

Deputatul european Siegfried Mureșan (PNL / PPE) a cerut astăzi, într-o scrisoare oficială adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și comisarului european pentru Economie, Paolo Gentiloni, ca Uniunea Europeană să elimine temporar toate tarifele vamale de import aplicate echipamentelor de protecție, precum și altor echipamente medicale de care statele membre au nevoie pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Este vorba de taxele vamale pe care Uniunea Europeană le aplică produselor importate din state aflate în afara Uniunii. Ridicarea sau suspendarea temporară a acestor tarife reprezintă o competență exclusivă a Uniunii Europene, iar Comisia Europeană are capacitatea de a decide în acest sens.

„O astfel de măsură va salva viețile cetățenilor noștri, va preveni răspândirea virusului și va sprijini statele membre în combaterea crizei. În plus, va atenua presiunea asupra cheltuielilor publice la nivel național pentru astfel de echipamente”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan în scrisoarea transmisă președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și comisarului european pentru Economie, Paolo Gentiloni.

Politicianul a menţionat: “În prezent, Tariful Vamal Comun prevede taxe vamale pentru importul în Uniunea Europeană a măștilor de față, a ecranelor faciale, a mănușilor și a altor echipamente de protecție. Nivelul acestor tarife variază de la un produs la altul. Putem afirma cu siguranță că prin aplicarea tarifelor vamale, Uniunea Europeană nu facilitează disponibilitatea acestor produse. Dimpotrivă, chiar dacă unele dintre aceste tarife se află deja la un nivel foarte scăzut, în circumstanțele actuale în care economiile noastre sunt supuse unui mare test, aceste tarife reprezintă bariere serioase pentru un răspuns mai eficient la epidemia în curs”.

„În această perioadă, trebuie să avem acces cât mai rapid la toate produsele medicale necesare pentru a apăra cetățenii noștri de coronavirus. Multe state membre au nevoie de mai multe echipamente de protecție și au nevoie de ele acum. O proporție semnificativă din nevoile actuale de echipamente ale pacienților Uniunii Europene, ale personalului medical, ale muncitorilor, precum și ale autorităților din domeniul protecției civile provin din import. Măsura propusă de mine facilitează importul acestor produse din afara Uniunii Europene”, a mai spus deputatul european Siegfried Mureșan, vicelider al Grupului PPE din Parlamentul European, după transmiterea scrisorii.

 

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/05/2021)

Conferinta telefonica investitori de retail Rezultate financiare Tr. I 2021

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021