Update articol:
Dupa ce a câștigat în instanță suspendarea executării cererilor de convocare AGA

SIF Transilvania convoacă AGA pentru atragerea răspunderii celor trei administratori care îl contestă pe Mihai Fercală

*SIF3 propune dividend brut pe acțiune de 0,02 lei

SIF Transilvania (SIF3) convoacă acționarii, pe 28 aprilie, pentru atragerea răspunderii celor trei administratori care îl contestă pe președintele executiv Mihai Fercală, respectiv Marius Moldovan, Constantin Frățilă și Crinel Andănuț, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Decizia vine după ce SIF Transilvania a câștigat în instanță suspendarea executării cererilor de convocare AGA, formulate de cei trei administratori și alți acționari.

Structurile competente vor fi sesizate cu privire la modul în care a fost soluționat dosarul suspendării cererii de convocare AGA SIF Transilvania (SIF3) fără citarea părților și la doar 1 zi lucrătoare de la înregistrarea dosarului, ne-a transmis Marius Moldovan, membru în Consiliul de Supraveghere SIF Transilvania, aflat în conflict deschis cu Mihai Fercală, președintele Directoratului.

Marius Moldovan este unul dintre semnatarii cererii de convocare AGA SIF Transilvania, privind atragerea răspunderii lui Mihai Fercală și revocarea deciziei CS de reînnoire a mandatului Directoratului pentru încă patru ani.

În condițiile în care cererea pentru respectiva AGA este suspendată de instanță, SIF Transilvania a convocat AGA de bilanț, propunând fixarea dividendului brut pe acţiune aferent profitului de anul trecut la 0,0200 lei/acţiune.

Pe ordinea de zi, se află însă și aprobarea pornirii acţiunii în răspundere împotriva d-lui Constantin Frăţilă, pentru un prejudiciu de aproximativ 4,48 mil. lei, prejudiciu cauzat S.I.F. Transilvania de activitatea acestuia desfăşurată în cadrul societăţii şi a filialelor acesteia, la acest prejudiciu se pot adăuga orice alte sume ce vor fi identificate ca fiind pagube materiale sau de imagine aduse societăţii, aprobarea pornirii acţiunii în răspundere împotriva d-lui Crinel-Valer Andănuţ, membru al Consiliului de Supraveghere, pentru prejudicierea S.I.F. Transilvania S.A. cu suma de 224.019,64 lei, sumă plătită auditorului statutar pentru efectuarea Raportului suplimentar din 13.08.2018, la acestă sumă se pot adăuga orice alte sume ce vor fi identificate ca fiind pagube materiale sau de imagine aduse societăţii, aprobarea pornirii acţiunii în răspundere împotriva d-lui Marius Adrian Moldovan, membru al Consiliului de Supraveghere, pentru prejudicierea S.I.F. Transilvania S.A. cu suma de 302.016 euro, la acestă sumă se pot adăuga orice alte sume ce vor fi identificate ca fiind pagube materiale sau de imagine aduse societăţii.

Recent, SIF Transilvania a publicat adresa prin care cei trei administratori și alți acționari cer convocarea AGA pentru pornirea acțiunii în răspunere pentru Mihai Fercală și Ștefan Szabo, dar și revocarea deciziei Consiliului de Supraveghere prin care a fost numit actualul Directorat pentru încă un mandat de patru ani. (Vezi aici adresa)

Conflictul la vârful SIF Transilvania a repornit după ce, la începutul anului, Constantin Frățilă a obținut la Curtea de Apel Constanța, anularea deciziei prin care ASF îi retrăsese avizul, și a revenit în CS SIF Transilvania. Ulterior, SIF3 a transmis la ASF o scrisoare de la Poliție, care arăta că Frățilă este în continuare urmărit penal, conducerea SIF3 considerând că se impune, din nou, retragerea avizului, în condițiile în care Frățilă ar fi incompatibil cu funcția.

Marius Moldovan: ”Structurile competente vor fi sesizate cu privire la modul în care a fost soluționat dosarul suspendării cererii de convocare AGA SIF3 fără citarea părților și la doar 1 zi lucrătoare de la înregistrarea dosarului”

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (29/05/2020)

Rezultatul procesului de consultari cu sindicatul

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Document informare - alocare actiuni

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Raportare conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2017

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (29/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014