Update articol:
Comunicat de presă

SII România a înregistrat o cifră de afaceri de 19 milioane euro în anul fiscal 2021-2022, în creștere cu 48% față de anul precedent

Manel Ballesteros - CEO SII Romania_03 Manel Ballesteros - CEO SII Romania

SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, a încheiat anul fiscal aprilie 2021 – martie 2022 cu o cifră de afaceri de 19 milioane euro, în creștere netă de 48% față de perioada precedentă (aprilie 2020 – martie 2021). Rezultatele au fost comunicate și în cadrul evenimentului SII International Seminar 2022, susținut anul acesta în România, potrivit unui comunicat de presă.

Portofoliul SII România reunește, în prezent, peste 60 de clienți globali, dintre care 21 alăturați recent, din țări precum Germania, Olanda, Marea Britanie și Belgia. Totodată, compania are la activ peste 180 de proiecte livrate cu succes, inclusiv proiecte de dezvoltare a unor platforme digitale complexe. 25 dintre acestea sunt contractate în anul fiscal 2021-2022 în industrii precum Automotive, Transport, Banking etc.

La nivel de echipă, în cadrul SII România activează peste 500 de ingineri înalt calificați. Datorită creșterii continue înregistrate în 2021, filiala locală și-a dublat echipa operațională și a înregistrat o creștere de peste 230% la nivelul echipelor Automotive, din cadrul Diviziei Inginerie. Evoluția înregistrată se axează atât pe volum (extinderea portofoliului de clienți și proiecte), cât și pe creșterea nivelului de expertiză și senioritate ale echipei. Activitățile operaționale ale SII România sunt organizate în prezent în jurul a două linii principale de business: Digital și Inginerie, se mai arată în comunicat.

În anul fiscal curent, 2022-2023, SII România își propune să șusțină același ritm de creștere, prin dezvoltarea portofoliului de clienți și proiecte, atât la nivel local, cât și international. Compania activează pe piață IT în state precum Franța, Danemarca, Elveția, Spania, Germania și altele. Totodată, SII România vizează expansiunea teritorială la nivel local prin înființarea de birouri în orașe strategice, principalul obiectiv în alegerea acestora fiind proximitatea față de angajați și clienți. Pentru anul în curs, compania IT își propune să atingă un număr de 700 de angajați, în următorii 3 ani urmând că echipa să includă peste 1000 de profesioniști.

SII România face parte din SII Group, companie multinațională din domeniul tehnologiei. Filiala locală a fost deschisă în anul 2009 și furnizează servicii de dezvoltare software (digital și inginerie) și IT outsourcing.

În prezent, SII România numără peste 500 de ingineri software, cărora li se alătură echipa de management și business suport. Principalele industrii deservite de SII România prin divizia Digital sunt: IT, Banking, Telco, Energy, iar prin divizia Inginerie: Automotive, Transport, Aerospace & Defense.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative