Update articol:

Simion: Votăm orice demers ce are ca finalitate debarcarea Cabinetului Cîţu, nu doar a lui Florin Cîţu

George Simion, AUR George Simion, AUR/ Sursa foto: Facebook

AUR susţine orice demers care are ca finalitate “debarcarea Cabinetului Cîţu”, dacă moţiunea de cenzură pe care a iniţiat-o nu va trece, a declarat, duminică, la Prima TV, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR.

“Semnăm, votăm orice demers care are ca finalitate debarcarea Cabinetului Cîţu, nu doar pe Florin Cîţu. Nu ştiu dacă rămân ceilalţi, eu văd că s-au creat nişte falii care pot fi ireconciliabile, după aia trebuie să apară iar în faţa Guvernului. Nu văd cum n-ar trece o astfel de moţiune de cenzură dacă nu pactizează şi pe faţă PSD-ul”, a precizat Simion, potrivit Agerpres.

Întrebat cum crede că se va rezolva actuala criză politică, Simion a afirmat că AUR îşi doreşte un guvern de uniune naţională, conform ponderii din Parlament, sau alegeri anticipate. El a respins ca variante refacerea coaliţiei sau un guvern minoritar sprijinit de PSD.

“Nu ne dorim, nu e bine pentru ţară niciuna dintre cele două variante. Noi ne dorim guvern de specialişti. Eventual, conform ponderii din Parlament, un guvern de uniune naţională. Dacă acest lucru nu este posibil şi Klaus Iohannis se încăpăţânează să nu discute cu nimeni doar să facă cum vrea el, alegeri anticipate (…). Eu aş miza pe o mare majoritate, dacă nu pe toţi parlamentarii noştri, că vor vota şi sunt dispuşi să facă pentru binele României alegeri anticipate cu o nouă majoritate parlamentară, care să corespundă voinţei românilor”, a susţinut Simion.

Cu privire la moţiunea de cenzură pe care AUR a inţiat-o, iar USR PLUS a semnat-o, Simion a spus că aceasta va trece de Curtea Constituţională, pentru că au fost respectate “ca la carte” procedurile parlamentare.

“Ce spun Guvernul Cîţu şi reprezentanţii lui în Parlament, că nu sunt semnăturile adevărate: dacă nu erau adevărate, ieşea unul dintre cei 43 de semnatari ai moţiunii din partea AUR să zică: ‘Domn’e, eu nu am semnat’. Nu, au semnat unii dintre ei, 11 – scanat şi la cei de la USR e vorba de 20 de semnături. Noi, luni, în momentul în care au venit parlamentarii la Parlament, le-am adus şi fizic, şi olograf, nu este nicio problemă din punctul ăsta de vedere, pentru că de un an şi jumătate toate procedurile parlamentare s-au desfăşurat în felul ăsta”, a explicat Simion.

În context, liderul AUR a menţionat că în contul partidului s-au adunat peste 2 milioane de euro, bani primiţi de la Autoritatea Electorală Permanentă în opt luni, de când această formaţiune politică este în Parlament.

“Noi avem până în momentul ăsta undeva la 2 milioane şi ceva de euro în cont, pe care nu-i folosim, deşi au fost presiuni şi mulţi şi-ar lua secretare, sedii. Au fost voci şi în interiorul partidului care au spus: ‘Hai să luăm banii că o să creştem mult mai repede'”, a mai declarat Simion.

Potrivit acestuia, AUR doreşte ca aceşti bani să fie folosiţi pentru construcţia unui spital de mari arşi în Bucureşti, pe care să-l doneze statului român.

“Primim aceşti bani, nu-i folosim, sunt în cont şi vrem să construim un spital în Bucureşti. Un spital de mari arşi, cum s-a promis, după Colectiv nu există. Vrem să fim lăsaţi să dăm aceşti bani pentru construcţia de mari arşi, spitalul îl donăm statului român. Doar să ne lase statul român, pentru că în momentul ăsta, dacă am face acest lucru, ar fi deturnare de fonduri. Noi am zis că nu-i vrem pentru partid, nu o să-i folosim pentru partid, chiar ne încurcă”, a spus Simion.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions