Update articol:
COMUNICAT

SIPEX, un sfert de secol pe piața construcțiilor: de la un mic depozit în Prahova, la un brand de peste 50 milioane de euro în 2021

SIPEX, distribuitor de materiale de construcții din România, listat la Bursa de Valori București în piața AeRO (simbol bursier SPX), aniversează 25 de ani de activitate cu obiective ambițioase: dublarea cifrei de afaceri până în 2026 și listarea pe piața principală a BVB.

SIPEX a marcat anul aniversar cu cel mai bun semestru financiar din istoria sa, înregistrând în semestrul 1 din 2022 un profit brut de 10 mil. lei, în creștere cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 138 mil. lei, cu 12% mai mare față de primul semestru din 2021, susținută de creșterea numărului de clienți în canalele B2B și retail și de lansarea noului magazin online www.SIPEX-online.ro.

În cei 25 de ani de activitate, compania a investit aproximativ 10 milioane de euro în dezvoltarea centrelor de desfacere, în facilități logistice și de transport moderne, în dezvoltarea angajaților și într-o gamă de materiale de construcții completă și de calitate, toate menite să ofere încredere partenerilor săi.

În ultimii 2 ani compania a investit 800.000 de euro în scalarea afacerii prin relocarea și consolidarea unor centre logistice și intenționează să se extindă, pe termen, scurt până la 15 centre logistice.

Irinel Gheorghe, CEO SIPEX: „SIPEX este un proiect frumos, care a ajuns la această aniversare prin muncă, pasiune și inspirația unei echipe de oameni cu suflet, alături de care am construit o afacere de succes. Această aniversare a fost marcată de un eveniment important, listarea la Bursa de Valori București, în piața AeRO, în iunie 2022, în urma unui plasament privat prin care am atras 10,6 mil lei de la 54 de investitori. Se pare că cifra 10 este prezentă tot timpul în activitatea noastră, am început cu 10.000 de dolari și am investit aproximativ 10 milioane de euro în cei 25 de ani de activitate. De asemenea, deținem licențele Düfa și Profitec în urma încheierii unui acord de exclusivitate pe 10 ani cu grupul german Meffert AG. Ne-am propus atingerea unor ținte ambițioase, dublarea cifrei de afaceri până la 100 milioane de euro ( multiplu de 10)  și listarea pe piața principală a BVB.”

Povestea SIPEX a început în 1997, când Irinel Gheorghe, de profesie inginer, absolvent al Facultății de Știința și Ingineria Materialelor în cadrul Universității Politehnice București, a deschis primul depozit de materiale de construcții în Ploiești, județul Prahova, cu un capital de 10.000 de dolari. La 25 de ani de la înființare, SIPEX este o companie specializată în vânzarea și distribuția de materiale și finisaje pentru construcții, prestări servicii (consultanță tehnică) și vânzare de produse finite colorate, cu distribuție națională și unul dintre partenerii de încredere pentru piața construcțiilor din România. Dovadă stau cele peste 1.000 de proiecte realizate cu succes în domeniile: rezidential, educațional, medical, hotelier, de birouri, sportiv, comercial, public și cultural și cei peste 2.000 de clienți din portofoliu. În prezent, SIPEX are 300 de angajați și 12 centre logistice care funcționează ca puncte de lucru și de desfacere: Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași, Ilfov (Pantelimon), Focșani, Piatra Neamț, Prahova (Ariceștii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timișoara.

Pentru a livra produsele rapid la nivelul întregului teritoriu al României, SIPEX dispune de un parc auto propriu, format din 191 de autovehicule, dintre care 80 de autoutilitare marfă (3,5 tone, 10 tone, 15 tone, 22 tone), care asigură transportul și livrarea produselor la timp pentru clienții companiei, pe întreg teritoriul României.

În 2021 compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro, propulsând-o într-o poziție de top în clasamentul firmelor de profil, ocupând locul al II-lea în piața de distribuție de materiale și finisaje pentru construcții (excluzând segmentul Do it yourself „DIY”), conform datelor de la Ministerului de Finanțe.

Compania operează cu un model de afaceri integrat, organizat în 3 linii de afaceri: vânzare și distribuție de materiale și finisaje pentru construcții, prestări servicii (consultanță tehnică) și vânzare de produse finite colorate.

Activitatea de vânzare și distribuție se desfășoară pe 3 canale: retail tradițional, business to business și online. Retailul tradițional este reprezentat de magazinele de diferite dimensiuni altele decât DIY (Do It Yourself). Vânzarea către aceste magazine se face prin agenți dedicați. Segmentul de piață B2B (corporate) cuprinde societăți de construcții, dezvoltatori, instituții de stat sau private, echipe de meseriași și persoane fizice, care construiesc în regie proprie sau își renovează proprietățile. Din 2019 compania are un canal dedicat acestui segment, sipexcomenzi.ro, care are scopul de a simplifica procesul de vânzare către partenerii existenți și de a reduce costurile operaționale, prin oferirea unor facilități self-service.

***

De-a lungul celor 25 de ani de activitate, SIPEX a construit parteneriate pe termen lung, are aproximativ 300 de angajați, deține 12 centre logistice și un parc auto de 191 de autovehicule. Punctele de lucru și de desfacere ale companiei sunt: Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași, Ilfov (Pantelimon), Focșani, Piatra Neamț, Prahova (Ariceștii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timișoara.

SIPEX a fost listată la Bursa de Valori București în piața AeRO în iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 mil. lei de la 54 de investitori.

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/11/2022)

Disponibilitatea versiunii in limba romana a Raportului Anual pentru 2021

ROMCARBON SA (ROCE) (28/11/2022)

Finalizare proces fuziune Greenfiber Intl. SA-Greentech SA,detineri indirecte

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/11/2022)

Document informare - alocare actiuni

ROPHARMA SA (RPH) (28/11/2022)

Hotarari AGA O & E 28.11.2022

ROMCARBON SA (ROCE) (28/11/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014