Update articol:

Site-urile Lukoil au “căzut”, după ce gigantul energetic rus a cerut încheierea imediată a războiului din Ucraina

  • Devenind una dintre primele mari companii ruseşti care a vorbit împotriva invaziei Moscovei, compania petrolieră spune că „sprijină pe deplin soluționarea prin negocieri și mijloace diplomatice”

 

Gigantul petrolier rus Lukoil a cerut joi oprirea imediată a luptei în Ucraina, una dintre primele mari companii ruseşti care a vorbit împotriva invaziei Moscovei asupra vecinului său pro-occidental, potrivit www.timesofisrael.com.

Consiliul Lukoil„își exprimă îngrijorarea cu privire la evenimentele tragice în curs din Ucraina și cea mai profundă simpatie pentru toți cei afectați de această tragedie”, a spus compania într-un comunicat.

„Suntem pentru încetarea imediată a conflictului armat și sprijinim pe deplin soluționarea acestuia prin procesul de negociere și prin mijloace diplomatice”, a adăugat compania în comunicat.

După ce presa internaţională a difuzat știrea potrivit căreia consiliul de administrație al Lukoil a solicitat încetarea imediată a războiului din Ucraina, site-urile companiei, inclusiv cel din România,  au ”căzut”.

Potrivit Observatorul Prahovean, funcţionează aplicația de mobil pentru benzinăriile companiei prin care șoferii acumulează puncte.

Președintele rus Vladimir Putin a continuat cu atacul său împotriva Ucrainei, pe care l-a anunțat săptămâna trecută, în ciuda avertismentelor din Occident cu privire la sancțiuni care ar paraliza economia.

Lukoil a spus că va continua eforturile sale pentru a „aproviziona cu energie fiabilă consumatorii din întreaga lume” și că „s-a angajat să consolideze pacea, relațiile internaționale și legăturile umanitare”.

Ca parte a pachetului de sancțiuni, guvernul francez a declarat joi că a confiscat un superyacht deținut de o companie legată de Igor Sechin, directorul executiv al gigantului energetic rus Rosneft și apropiatul lui Putin.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative