Update articol:

Sondaj CNBC: Recesiunea va lovi în prima jumătate a anului 2023

avere, bani, dobanzile, economiile, bogat pixabay.com

Pe fondul inflației ridicate, care a devenit riscul nr. 1 în afaceri, nici un singur director financiar chestionat de CNBC nu crede că o recesiune poate fi evitată, arată un sondaj CNBC, în rândul directorilor financiari (CFO).

Peste 40% dintre directorii financiari menționează inflația drept riscul extern nr. 1 pentru afacerile lor, iar legăturile dintre geopolitică, prețurile la alimente și energie și inflație sunt clare în rândul factorilor externi care influenteaza perspectiva lor actuala. Aproape un sfert (23%) dintre directorii financiari menționează politica Rezervei Federale drept cel mai mare factor de risc și, în timp ce administrația Biden se luptă pentru modalități de a crește aprovizionarea cu petrol, iar navele rusești navighează cu grâu ucrainean confiscat, pe fondul îngrijorărilor cu privire la o criză severă a insecurității alimentare la nivel mondial, alți directori financiari au invocat întreruperile lanțului de aprovizionare (14%) și războiul Rusia-Ucraina în mod special drept riscul lor de afaceri numărul 1.

Puțin peste jumătate (54%) dintre directorii financiari își exprimă încrederea în banca centrală americană pentru a controla inflația, dar asta nu e suficient pentru a le schimba viziunea asupra direcției actuale a condițiilor economice și a deciziilor politice: către o recesiune.

Potrivit majorității (68%) CFO care au răspuns la sondaj, o recesiune va avea loc în prima jumătate a anului 2023. Niciun CFO nu a prognozat o recesiune mai târziu de a doua jumătate a anului viitor și niciun CFO nu crede că economia va evita o recesiune.

Sondajul CNBC CFO Council T2 a fost desfășurat în rândul a 22 de directori financiari ai organizațiilor importante în perioada 12 mai-6 iunie.

Majoritatea (77%) directorilor financiari se așteaptă ca indicele Dow Jones Industrial Average să scadă sub 30.000 puncte înainte de a stabili vreodată un nou maxim, care ar reprezenta o scădere de peste 9% față de nivelul actual și ar reprezenta o scădere cu 18% față de maximul din 2022. Mai mult de jumătate (55%) dintre directorii financiari spun că actualul lider va rămâne pe locul său: energia va avea cea mai mare creștere dintre toate sectoarele economiei în următoarele șase luni.

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/07/2022)

Implementare plan incentivare SOP2020

RCB GOLD (RCGLD) (01/07/2022)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (01/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (01/07/2022)

Hotarare AGOA - 30.06.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (01/07/2022)

Publicarea Raportului de Sustenabilitate aferent anilor 2020-2021