Update articol:

Sondaj: Mai mult de jumătate dintre germani consideră că democraţia este în pericol

TVA în Germania iulie 2020 Sursa foto: Pixabay

Mai mult de jumătate dintre germani sunt de părere că democraţia din ţara lor este sub ameninţare, iar cea mai mare îngrijorare este provocată de ascensiunea extremismului de dreapta, relevă un sondaj YouGov, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Conform rezultatelor sondajului făcut public joi, 53% dintre respondenţi au fost de acord cu afirmaţia că democraţia este în pericol.

Din acest grup, susţinătorii partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) sunt cei mai temători în legătură cu viitorul democraţiei, cu un procent de 79%.

Partidul, care a înregistrat un avans semnificativ în politica germană în ultimii ani şi este în prezent cea mai mare formaţiune de opoziţie din parlamentul naţional (Bundestag), se plânge deseori de tratament nedrept din partea media şi a altor politicieni.

În lista ameninţărilor percepute la adresa democraţiei, pe prima poziţie se află extremiştii de dreapta (47%), urmaţi, la egalitate, de populiştii de dreapta şi de migranţi (fiecare cu 27%).

Extremismul de stânga şi SUA sunt de asemenea motive de îngrijorare, 22% dintre participanţii la sondaj considerând aceşti factori ca fiind ameninţări.

În cadrul sondajului realizat de YouGov Germania au fost intervievate 2.020 de persoane, în perioada 22 august – 1 septembrie. Sondajul a fost făcut cu ocazia Zilei Internaţionale a Democraţiei, care este marcată la 15 septembrie.

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020