Update articol:

EXCLUSIV: Sorin Boza reacţionează la acuzaţiile lui Virgil Popescu: Niciodată echipa condusă de mine nu a avut alte interese decât interesul companiei

E ușor să arunci cu noroi în niște oameni ce și-au făcut datoria. (Boza) 

 

Sorin Boza a reacţionat în această dimineaţă la declaraţiile ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, potrivit cărora Consiliul de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia a decis înlocuirea din funcţie a directorului general al companiei, Sorin Boza, din cauza prejudiciilor aduse companiei şi a faptului că nu a fost selectat în mod legal. 

Ministrul Economiei: Şeful Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a fost schimbat din cauza prejudiciilor aduse companiei

 

Sorin Boza ne-a declarat: “Văd că domnul Ministru Popescu pomenește în declarația să de presă de niște cifre pe care, sincer, încerc să le înțeleg, însă nu reușesc. Eu cred că ar fi mult mai corect să spunem adevărul și să nu încercăm să găsim explicații pentru o decizie ce se vede din avion că este nu o decizie de busines. Pomenește domnul Ministru iarăși de celebrul raport al corpului de control. Un raport care a fost efectuat așa cum bine știm toți și chiar nu vreau să pomenesc de el pentru că acțiunea în justiție pe care domnul șef al corpului de control o are este în plină derulare. Poate domnul ministru nu știe că poziția de Președinte al directoratului este doar o poziție de reprezentare, orice decizie luată se ia cu votul a celor 5 membri de directorat și nu este decizia președintelui directoratului. Încă de acum 2 ani toate organismele de control ale statului au controlat acțiunile din acest raport și nu au constatat nici un prejudiciu. Atunci cum vorbim de prejudiciu?! S-au schimbat 3 comitete de supraveghere în ultimii doi ani și fiecare din aceste comitete au analizat acest raport neindentificând nici o problemă. De asemenea,  acționarii au avut la dispoziție în ultimii doi ani acest raport și nu au luat nici o măsura!

Și atunci mă întreb acesta este motivul?

Cum să pui în cârca mea acțiunea de transfer de activitate de la CEO la Govora decisă acum 7 ani de acționari ?

Cum să pui în cârca mea acțiunea de schimb de terenuri făcut acum 8 ani printr-o decizie a directoratului de la acea vreme?

Cum să pui în cârca mea o acțiune de achiziție când procedural directorul general nu este implicat în acest proces, ci este atributul unei comisii legal constituite ce derulează procesul din momentul primirii cererii până în momentul recepției produsului sau a serviciului comandat?

Cum să pui în spatele meu acțiunea de cumpărare a certificatelor de CO2 când acestea s-au luat de pe bursă ETS, nu de la vreun intermediar, și are în spate câteva decizii ale întreg directoratului nu vreo decizie a unei singure persoane?

Toate aceste acțiuni au fost verificate acum 1 an și din nou acum câteva luni de Curtea de conturi și au fost considerate acțiuni corect efectuate. De asta nu înțeleg mesajul domnului Ministru. Iar dacă domnul ministru avea dubii, puteam clarifica toate aceste aspecte ori de câte ori am avut onoarea să stau de vorba cu dumnealui. E ușor să arunci cu noroi în niște oameni ce și-au făcut datoria. Voi lupta până la capăt așa cum am luptat și până acum pentru a arăta tuturor că niciodată echipa condusă de mine nu a avut alte interese decât interesul companiei”.

Surse: Daniel Burlan, noul preşedinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, în locul lui Sorin Boza

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (28/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (28/09/2021)

Convocare AGAO 03.11.2021/ 12.11.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (28/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (28/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TERAPLAST SA (TRP) (28/09/2021)

Vizibilitate crescuta a actiunilor TRP la nivel regional