Update articol:

Sorin Preda – noul Director comercial pentru România și Republica Moldova al BAT

British American Tobacco (BAT) l-a numit pe Sorin Preda în funcția de Director comercial pentru România și Republica Moldova, acesta devenind astfel membru în echipa de conducere a Ariei Europa Centrală și de Sud. În acest rol, Sorin va conduce o echipă de 600 de persoane, coordonând echipele de comerț și activitățile de promovare din România și Republica Moldova. Sorin Preda lucrează în cadrul BAT de peste 20 de ani, iar recent s-a întors acasă în România după ce a ocupat funcția de Country Manager în Bulgaria.

 Sorin Preda s-a întors în România după 4 ani, timp în care a ocupat posturi internaționale în BAT. În 2016, s-a mutat la Londra ca Senior Global Brand Manager, dezvoltând identitățile de brand pentru Dunhill și Pall Mall pentru piețe din întreaga lume precum Africa de Sud, Brazilia, Turcia și regiunea Orientului Mijlociu. Începând cu ianuarie 2019, Sorin a coordonat activitatea BAT din Bulgaria în calitate de Country Manager, sporind profitabilitatea companiei prin introducerea unui nou model de distribuție și integrarea celor mai populare mărci Bulgartabac din Bulgaria în portofoliul BAT.

 

În calitate de director de vânzări pentru România și Moldova, Sorin coordonează echipele de comerț și de promovare din România și Republica Moldova. Sorin face parte, de asemenea, din echipa de conducere a Ariei Europa Centrală și de Sud din cadrul BAT, care coordonează de la București activitatea de business a companiei în România și în alte 6 piețe din această zonă – Ucraina, Republica Cehă, Ungaria, Bulgaria, Slovacia și Moldova.

„Sunt fericit și mândru să contribui la dezvoltarea afacerii BAT în țara mea natală, având acum o perspectivă de business pe care doar o experiență internațională o poate oferi. Contextul cu care ne confruntăm în prezent este plin de provocări, atât din punct de vedere al afacerii, cât și la nivel profesional, dar noi în BAT suntem destul de rezistenți și am încredere deplină în capacitatea și dorința echipei mele de a performa. Mai mult, BAT România a investit cu precădere în capacitățile sale tehnologice și digitale pentru a dezvolta modelul nostru de afaceri în retail și pentru a sprijini portofoliul nostru divers de produse, așa că aștept cu nerăbdare să merg mai departe pe acest drum al inovației și să ofer cele mai bune soluții care să răspundă așteptărilor consumatorilor și partenerilor comerciali”, a declarat Sorin Preda, director comercial România și Republica Moldova în BAT.

Sorin Preda s-a alăturat echipei de vânzări a BAT în 1997. În cei aproape 23 de ani petrecuți în cadrul organizației, Sorin a deținut diferite funcții de conducere în forța de vânzări a companiei, inclusiv Head of Trade și Head of Brands al BAT România.

British American Tobacco este unul dintre cei mai mari investitori în economia României și cel de-al doilea cel mai mare contribuitor la bugetul de stat, cu peste 1.8 miliarde de euro plătiți anual ca taxe și accize. Investiția BAT în fabrica sa de la Ploiești a depășit pragul de 500 de milioane de euro, din 1996 până în prezent. Compania angajează peste 3.000 de oameni și creează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanțul de aprovizionare și distribuție.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (11/08/2022)

Unitatea 1 CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (11/08/2022)

Convocare AGOA si AGEA 22 (23) septembrie 2022

BIOFARM S.A. (BIO) (11/08/2022)

Disponibilitate raport semestrul 1 2022

PRIMARIA MUNICIPIULUI ALBA IULIA (ALB27) (11/08/2022)

Plata cupon 51, rambursare rata principal 51 & calcul rata dobanda pentru cuponul 52