Update articol:

S&P DJI va elimina 21 de firme chineze din indicii de acțiuni și obligațiuni

S&P Dow Jones Indices a declarat joi că va elimina 21 de companii chineze din indicii de acțiuni și de obligațiuni, inclusiv Hikvision și SMIC, în urma unui ordin al administrației Trump, care interzice cumpărarea anumitor titluri chineze de către investitorii americani, potrvit CNBC.

Titlurile de valoare a 10 companii chineze vor fi considerate neeligibile pentru indicii de acțiuni înainte de deschiderea pieței din 21 decembrie, a spus furnizorul de indici.

S&P DJI va elimina, de asemenea, 11 valori mobiliare suplimentare din indicii săi de obligațiuni înainte de deschiderea din 1 ianuarie.

Hikvision și SMIC nu au răspuns imediat la o cerere de comentariu.

Statele Unite au anunțat în noiembrie un ordin executiv care interzice investițiile SUA în companii chineze, crescând presiunea asupra Beijingului după alegerile din SUA. Ordinul intră în vigoare pe 11 ianuarie.

Măsura a fost concepută pentru a descuraja firmele de investiții americane, fondurile de pensii și altele de la cumpărarea acțiunilor a 31 de companii chineze care au fost desemnate de Departamentul Apărării ca fiind susținute de armata chineză.

Săptămâna trecută, furnizorul de indici FTSE Russell a spus că va elimina acțiunile Hikvision și ale altor șapte companii chineze din seria FTSE Global Equity Index Series și din alte produse și că a acționat în urma feedback-ului de la abonați și alte părți interesate.

BVBStiri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (26/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/01/2021)

Modificarea caracteristicilor etapei a doua a programului de rascumpare actiuni

TERAPLAST SA (TRP) (26/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 Sem II 2020