Update articol:

Specialist cybersecurity: 75% dintre companii vor continua să lucreze de acasă chiar şi după pandemie

firme online, Economia digitală Sursa Pixabay

Piaţa securităţi cibernetice se va modifica în următoarea perioadă, în condiţiile în care trei din patru companii vor continua să permită angajaţilor să lucreze de acasă chiar şi după pandemie, a declarat Vasile Voicu, senior manager în cybersecurity Telekom, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

“Statisticile arată că, în 2025, aproape 50%, 49% mai exact, din datele totale din întreaga lume vor fi găzduite în cloud public, 75% dintre angajaţii de pe piaţa forţei de muncă în 2025 vor fi millenials, care vor avea o altă abordare cu privire la timpul de lucru şi de unde lucrează, iar 75% dintre companii vor continua să lucreze de acasă după ce se va termina pandemia”, a arătat el, citat de Agerpres.

Potrivit reprezentantului Telekom, este mai ieftin să previi un atac cibernetic.

“Toată această dezvoltare tehnologică, digitală creşte complexitatea, care este inamicul simplităţii cibernetice. Un cost mediu calculat pentru un data bridge este de 3,8 milioane de dolari, mă refer la întreaga industrie, deci este mult mai scump după ce ai fost afectat, este mult mai bine să încerci să previi”, a mai spus Voicu.

Printre cele mai vulnerabile categorii în faţa atacurilor cibernetice sunt firmele mici şi mijlocii, care nu au capacitate financiară de a-şi securiza platformele digitale, a adăugat el.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (25/01/2022)

Initierea primei etape a programului de rascumparare actiuni

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (25/01/2022)

Initiere program de rascumparare actiuni proprii

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/01/2022)

Hotarare civila referitor divizare Promateris S.A.

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/01/2022)

Document informare - alocare actiuni