Update articol:

Presa rusă: Spion ucrainean, implicat într-un atentat cu bombă în centrul orașului Donețk, a fost reținut

www.1tv.ru

O mașină-bombă a explodat vineri seară în fața clădirii care găzduiește guvernul autoproclamatei Republici Populare Donețk. Vehiculul a aparținut șefului miliției locale Denis Sinenkov, potrivit Sputnik.

Un agent de informații ucrainean implicat în aruncarea în aer a mașinii lui Denis Sinenkov, șeful forței de poliție a Republicii Populare Donețk (DPR), a fost reținut, a informat sâmbătă postul rusesc Channel One. Agentul, identificat ca Anton Matsanyuk, a fost reținut de forțele locale de securitate pe 17 februarie, într-un apartament pe care l-a închiriat în Donețk.

 Am fost recrutat în 2018 de un angajat pe nume Slavik, Vyacheslav, cu grad de căpitan, el a fost în GUR – Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

În timpul unui interviu acordat presei, Matsanyuk a susținut că a fost recrutat în 2018 de un căpitan al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, pe nume Vyacheslav sau Slavik.

În timp ce lucra în departamentul vamal al autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD), în ultimii patru ani, Matsanyuk ar fi primit instrucțiuni de la şeful său de la Kiev cu privire la ce vehiculele nu trebuie inspectate amănunțit, permițând, în esență, introducerea de produse de contrabandă, arme și explozibili în diverse zone.

Ocupația lui Matsanyuk i-a permis, de asemenea, acces la baze de date restricționate. Şeful de la Kiev a fost interesat de datele despre primele persoane ale republicii populare.

Se pare că Matsanyuk şi-a informat şeful de la Kiev despre mișcările șefului miliției populare din RDP, Denis Sinenkov, a cărui mașină a fost aruncată în aer la Donețk ieri seară.

Agentul a mai spus că şeful său i-a dat un nume de cod, „Twilight”, și i-a oferit o parolă pe care Matsanyuk o putea folosi pentru a se identifica în fața forțelor ucrainene.

Matsanyuk a susținut, de asemenea, că şeful său l-a sfătuit să părăsească Donețk, deoarece se presupune că orașul va fi supus bombardamentelor de artilerie și că rămânerea în blocuri cu mai multe etaje ar fi fost nesigură.

Agentul a recunoscut, de asemenea, că a creat o „celulă” în Donețk, ai cărei membri urmau să comită atacuri teroriste atunci când li se ordona – probabil când forțele ucrainene vor lansa o ofensivă împotriva autoproclamatei republici. În acel moment, membrii acestei celule trebuie direcționați către depozitele de IED, pe care apoi le vor instala în locații importante din punct de vedere strategic, cum ar fi poduri și puncte de trecere a căilor ferate.

Forțele de securitate DPR au reușit să descopere întreaga rețea de spionaj a lui Matsanyuk și să stabilească identitatea conducătorului său. Conform legilor autoproclamatei republici, agentul capturat riscă acum de la 15 ani la închisoare pe viață.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (21/09/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (21/09/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA din data de 9/10 octombrie 2023

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (21/09/2023)

Completare Convocare AGEA 11/12.10.2023

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (21/09/2023)

Litigiu privind Hotararea AGEA 5/01.09.2023