Update articol:

SRI, despre acuzaţiile lui Stelian Ion privind numirea lui Bogdan Licu la Curtea Constituţională: “Constatăm, fără surprindere și fără caracter de noutate, atacuri sistematice la adresa Serviciului și a conducerii acestuia și încercări de atragere în disputa politică actuală”

Numirile în funcţiile de judecători la Curtea Constituţională a României (CCR) sunt “apanajul exclusiv al partidelor politice”, în conformitate cu un set de criterii care nu au legătură cu rolul instituţional al SRI.

“SRI a luat act de declaraţiile politice rostite azi în Parlamentul României în care a fost invocat Serviciul în contextul numirilor de la Curtea Constituţională a României. Numirile în funcţiile de judecători în această instanţă sunt apanajul exclusiv al partidelor politice, în conformitate cu un set de criterii care nu au legătură cu rolul instituţional al SRI. Invocarea instituţiei noastre în acest context este gratuită, nu are legătură cu realitatea, cu normele unui stat de drept ori cu misiunea Serviciului.

Constatăm, fără surprindere și fără caracter de noutate, atacuri sistematice la adresa Serviciului și a conducerii acestuia și încercări de atragere în disputa politică actuală. Serviciul nu este la prima astfel de campanie și își menține determinarea în apărarea cetățenilor și a valorilor constituționale.

Aceste declarații politice nu au legătură cu valorile constituționale apărate și promovate de SRI”.

Deputatul USR Stelian Ion a susţinut, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor că social-democraţii au venit cu un candidat la CCR – Bogdan Licu – care “a avut rezultate submediocre la şcoală”. El a afirmat că nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru candidatul propus de PSD pentru un mandat la CCR.

“La Bacalaureat – nota 5 la Limba română, ulterior la o facultate obscură care nu era acreditată – note foarte mici, inclusiv la drept penal, nu mai vorbesc de diploma de licenţă care lipseşte din dosarul de candidatură, dar pe care am văzut-o în presă. Din punctul nostru de vedere, această lipsă din dosarul de candidatură a diplomei de licenţă echivalează foarte clar cu o neîndeplinire a condiţiilor legale, acelea care constau în pregătirea juridică superioară. Este foarte trist că se vine cu asemenea propunere care vine mai degrabă dintr-o susţinere a unei forţe apolitice, a unei forţe care ţine mai degrabă de serviciile secrete, de SRI, decât de partidele politice. (…) Nu sunt îndeplinite condiţiile legale cu privire la candidatura din partea PSD”, a transmis deputatul USR, potrivit Agerpres.

După ce Camera Deputaţilor a votat hotărârea privind desemnarea actualului procuror general adjunct Bogdan Licu în funcţia de judecător constituţional, Stelian Ion a anunţat că parlamentarii USR vor ataca la Curtea Constituţională această hotărâre, imediat după ce aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (19/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (19/05/2022)

Autorizare modificari componenta CA

ELECTROARGES SA (ELGS) (19/05/2022)

Convocare AGOA - 30.06.2022

Erste Group Bank AG (EBS) (19/05/2022)

Notificare - detineri > 5%