Update articol:

S&T România: Informatica duce transportul public din București spre vest

Provocările aduse de pandemie pentru transportul în comun din București au fost și rămân importante. Aglomerația este un factor de risc principal în răspândirea Covid-19, iar transportul în comun poate însemna cozi la casele de bilete, la porțile de intrare de la metrou, contactul cu personalul care vinde bilete sau tichete cu mii de utilizatori.

În București, metroul este mijlocul de transport care aduce un număr mare de călători într-un spațiu restrâns, mai ales la orele de vârf. Cu toate măsurile luate de companii și de autorități (telemunca, școala online, universitățile online, închiderea localurilor care favorizează aglomerația), cu toate că Metrorex a suplimentat numărul de trenuri, sunt încă multe momente in care metroul este aglomerat. Un studiu publicat la sfârșitul anului trecut de Europa Liberă arată că, la cele mai aglomerate stații de metrou (Aurel Vlaicu și Unirii 1) se strâng la ora de vârf (17-18) 37.980 și respectiv 28.622 de călători.

Pentru a crea condiții de siguranță acestor zeci de mii de utilizatori, Metrorex și-a propus să modernizeze sistemul de plată al tichetelor de metrou și să permită plata cu cardul bancar contactless direct la portile de acces. Cu ajutorul companiei S&T România și BCR, a fost introdusă această metodă de plată la 900 de porți din cele 53 de stații de metrou din Capitală. Prețul călătoriei cu metroul rămâne neschimbat, dar accesul poate fi făcut cu orice card bancar contactless de tip Mastercard sau VISA, indiferent de banca emitentă, sau cu ajutorul dispozitivelor electronice (telefon sau ceas inteligent), în condiții optime de siguranță și confort pentru călători. Sistemul ultra-modern implementat la Metrorex, dezvoltat de S&T România și BCR, pune Bucureștiul pe harta marilor orașe europene, precum Londra, Paris sau Berlin. Proiectul este cu atât mai necesar cu cât ajută semnificativ la minimizarea contactului fizic în contextul pandemiei de coronavirus.

Aparate de ultimă generație, care permit validarea atât a titlurilor de călătorie de pe cardurile de transport tip Activ sau Multiplu (de unică folosință), cât și a cardurilor bancare, au fost instalate și pe vehiculele de transport de suprafata din regiune Bucuresti-Ilfov. Toate  noile vehicule din parcul STB SA (Otokar și Mercedes Hybrid), cat si intreg parcul de la STV SA si Ecotrans STCM au fost echipate cu validatoare de ultima generatie. Datorita acestor investitii, în cadrul unui parteneriat între S&T România și OTI Global Israel şi Kapsch România, plata cu card bancar direct in vehicul a devenit posibila pe aceste mijloace de transport de suprafata.

Tehnologia occidentală care modernizează metroul bucureștean a fost integrată de către S&T, liderul pe piața românească a integratorilor de servicii de IT și comunicații, cu o cifră de afaceri de 213,2 milioane de lei. S&T a participat începând cu luna martie a anului 2020 la o serie de proiecte care au contribuit la modernizarea transportului comun în București. Compania a fost premiată pentru serviciile aduse în ultimul an modernizării mijloacelor de transport în comun în cadrul Galei Anuale a Premiilor e-FINANCE.

S&T România face parte din grupul internațional S&T AG, un furnizor de soluții IT cu peste 5.000 de angajați, care operează în 32 de țări din întreaga lume. Experiența în domeniul infrastructurii (compania are contracte în derulare în domeniul infrastructurii feroviare în Cehia, Lituania, Polonia, Germania, Franța și Spania) este pusă astăzi și în sprijinul transportului în comun din România. Majoritatea acțiunilor S&T AG sunt deținute în regim de freefloat (68%), o parte sunt detinute de fonduri de investitii precum Allianz Global Investors GmbH si BNP Paribas Asset Management iar restul se află în proprietatea Ennoconn Corporation, subsidiară a companiei taiwaneze Foxconn – în prezent cel mai mare producător mondial de componente electronice pentru companii de tehnologie din intreaga lume. Printra clientii Foxconn se numara companii precum Apple, Hewlett Packard şi Dell.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (13/04/2021)

Desfasurare conferinta telefonica investitori si analisti 13 Aprilie 2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (13/04/2021)

Ziua Investitorului Bittnet - 15 Aprilie 2021

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (13/04/2021)

VAN la data de 31 martie 2021

ALTUR S.A. (ALT) (13/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA si AGEA din data de 27/28.04.2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (13/04/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 06.04.2021 - 12.04.2021