Update articol:

Star Residence Invest, prima societate romanească de tip REIT la BVB, se listează vineri pe SMT – Piața AeRO

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca vineri, 19 martie, vor intra la tranzactionare actiunile Star Residence Invest, aceasta reprezentand prima societate romaneasca de tip REIT (Real Estate Investment Trust) care va fi listata pe piata AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB. Actiunile Star Residence Invest vor fi tranzactionate sub simbolul REIT (ISIN – RON95JJEDCB1), potrivit unui comunicat.

Debutul actiunilor Star Residence Invest la tranzactionare va fi marcat printr-o deschidere oficiala a sedintei de tranzactionare, care va avea loc in data de 19 martie, incepand cu ora 10:00 si va putea fi urmarita live pe canalele de social media ale Bursei de Valori Bucuresti (Facebook si YouTube).In decembrie 2020, ofertantul a derulat o oferta secundara de vanzare de actiuni, printr-un plasament privat in cadrul caruia a atras 8,1 milioane lei de la investitori, fiind subscrise 37,2 milioane de actiuni, la un pret de 0,218 lei/ titlu. Astfel, investitorii care au participat in cadrul plasamentului detin cumulat 77,64% din actiunile Star Residence Invest, iar Impact Developer&Contractor (IMP), singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucuresti, fondatorul si actionarul majoritar al Star Residence Invest de la acea data, si-a redus participatia la Star Residence Invest la 22,36%.

In urma plasamentului privat, Star Residence Invest a obtinut o capitalizare anticipata de aproape 10,5 milioane lei (2,1 milioane euro).

BRK Financial Group (BRK) a intermediat plasamentul privat si, totodata, admiterea la tranzactionare a Star Residence Invest pe SMT – piata AeRO, in calitate de Consultant Autorizat. BRK Financial Group va continua sa asiste Star Residence Invest in urmatoarele 12 luni, ulterior listarii, pentru indeplinirea cerintelor de raportare si informare a investitorilor.

„Prin listarea Star Residence Invest oferim investitorilor posibilitatea de a investi într-un domeniu care atrage mult interes, respectiv sectorul imobiliar – zona rezidențială, un sector cu creșteri spectaculoase în ultimii ani. Din perspectiva noastră, listarea Star Residence Invest înseamnă finalizarea unui proiect prin care ne-am propus să oferim investitorilor care fac anumite calcule de oportunitate între investițiile pe piața de capital și investițiile imobiliare,  o alternativă tranzacționabilă care să le ofere diversificare și mult dorita granulare.  

 Aceste societăți au o tradiție pe piețele de capital dezvoltate și ne exprimăm speranța armonizării legislației autohtone cu legislația internațională,  unde societățile de tip REIT beneficiază de un cadru legislativ dedicat, care în final oferă investitorilor mai multe facilitați și avantaje.” – Monica Ivan, Director General al BRK Financial Group

Star Residence Invest are în prezent un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere ferme pentru o perioadă de 5 ani si va cauta noi oportunitati de investitii cu randamente potentiale atractive ceea ce inseamna noi runde de atragere de capital si scalarea operatiunilor incepute. Administrarea acestor investiții se va realiza de către REIT Capital, o societate specializată în administrarea imobilelor și a proiectelor imobiliare.

Mai multe informatii sunt disponibile in Memorandumul intocmit in vederea admiterii la tranzactionare si publicat pe site-ul BVB, la acest LINK.

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021