Update articol:
COMUNICAT

Startup-uri pentru neutralitate climatică -Se lansează a doua ediție a programului Carbon Removal ClimAccelerator

Programul Carbon Removal ClimAccelerator dedicat startup-urilor este lansat într-o nouă ediție, pentru a oferi sprijin profesional și financiar startup-urilor care dezvoltă soluții de eliminare a carbonului. Inițiativa, unică în Europa, a fost lansată de TU Delft din Olanda, Universitatea din Zurich (ETH) și Climate Innovation Community din Ungaria, cu sprijinul EIT Climate-KIC, printre alții. La sfârșitul programului, care se va desfășura pe o perioadă de un an, cele mai performante startup-uri vor primi și un grant de 25.000 EUR care să le ajute să-și pună ideile în practică.

Una dintre cele mai stringente probleme legate de combaterea efectelor schimbărilor climatice este reducerea emisiilor de carbon, o țintă susținută de planul Uniunii Europene pentru 2050 cu obiectivele de neutralitate climatică. Dar, pentru realizarea acestui obiectiv, nu este suficientă reducerea sau oprirea emisiilor de carbon; este nevoie și de soluții pentru eliminarea dioxidului de carbon deja prezent în atmosferă, acumulat inclusiv din cauza creșterii activității industriale și agricole. Cercetările arată că, pentru a menține încălzirea globală la nivelul de creștere de 1,5° Celsius, la nivel global ar trebui captate cel puțin 5 gigatone de dioxid de carbon, în fiecare an, până în 2050.

A doua ediție a programului Carbon Removal ClimAccelerator, o inițiativă comună a TU Delft, ETH Zurich și Climate Innovation Community, își propune să contribuie la rezolvarea acestei probleme. Programul, dedicat startup-urilor europene, este unic pe continent și își propune să ajute la implementarea proiectelor care se concentrează pe eliminarea carbonului. Startup-urile care doresc să-și dezvolte ideile revoluționare în domeniu – cu impact atât asupra mediului, cât și asupra mediului de afaceri – se pot înscrie până pe 6 februarie.

Programul hibrid de 12 luni are trei etape și îi va ajuta pe participanți să-și dezvolte ideile, să-și valideze modelul de business, să-și evalueze propriul impact asupra mediului, să crească pe plan internațional și să atragă investiții. Unii dintre cei mai renumiți experți în domeniul eliminării carbonului – inclusiv antreprenori de succes, traineri, investitori și fizicieni – vor furniza cunoștințele necesare, mentorat profesional și coaching în afaceri, pentru a  transforma proiectele în acțiuni de business cu impact real. La finalul fiecărei etape a programului, startup-urile trebuie să prezinte progresul înregistrat pentru a putea trece la următoarea fază. La sfârșitul programului Carbon Removal ClimAccelerator, participanții care au încheiat întreg programul de un an vor fi eligibili pentru a câștiga 25.000 EUR sub formă de grant.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E 28 aprilie / 2mai 2023

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (22/03/2023)

Litigiu dosar 4100/118/2022

CARBOCHIM S.A. (CBC) (22/03/2023)

Erata la Convocatorul AGA O & E - 26/27.04.2024

UZTEL S.A. (UZT) (22/03/2023)

Procedura insolventei la cererea debitorului