Update articol:
TENSIUNI RUSIA-UCRAINA

STATISTA: Dezechilibrul militar în Marea Neagră

https://www.statista.com/chart/16207/estimated-strength-of-the-russian-black-sea-fleet-and-ukrainian-navy/ https://www.statista.com/chart/16207/estimated-strength-of-the-russian-black-sea-fleet-and-ukrainian-navy/

Duminică,  trei nave ucrainene – Berdyansk, Nikopole și Yani Kapu – au fost capturate de forțele militare ruse în Strâmtoarea Kerci, care face legătura între Marea Neagră și Marea Azov.

Rusia acuză că cele trei nave au intrat ilegal în apele sale, în timp ce Ucraina declară că rușii au deschis focul asupra navelor, rănind șase membri ai echipajelor. De asemenea, ucrainenii spun că au informat în avans Rusia despre planurile lor și că sechestrarea navelor sale reprezintă “un alt act de agresiune armată”. La rândul ei,  Rusia a acuzat Ucraina de încălcarea normelor legale prin trimiterea navelor în zonă într-o “provocare pre-planificată”.

Pe măsură ce tensiunile cresc, mizele devin tot mai mari.

După cum arată graficul Statista (https://www.statista.com/chart/16207/estimated-strength-of-the-russian-black-sea-fleet-and-ukrainian-navy/)

Marina Națională a Ucrainei nu este în măsură să preia flota rusă a Mării Negre în eventualitatea unor ostilități deschise. Are doar o fregată, Hetman Sahaydachniy, care a fost afectată de probleme de fiabilitate, iar situația actuală este neclară după ce a suferit probleme de motor în mai 2017.

Între timp, flota rusă de la Marea Neagră are crucișătoare cu rachete bine dirijate, distrugătoare și fregate. De asemenea, are șapte submarine diesel de atac. Nava importantă a flotei, crucișătorul cu rachete ghidată Moskva, are 12.500 de tone complet încărcate și este înarmată cu 16 rachete bazalt P-500.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/10/2020)

Notificare rascumparare actiuni proprii 12 - 16 octombrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2020)

Numirea domnului Valentin Nae in functia de Director al Sucursalei CNE Cernavoda